«Φως» σε έναν 11χρονο από τον 14χρονο που πνίγηκε στον Άραχθο
«Φως» σε έναν 11χρονο χάρισε με τη δωρεά του ενός κερατοειδή του ο 14χρονος που πνίγηκε πριν λίγες μέρες στον Άραχθο. Η μεταμόσχευση κερατοειδούς ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με επιτυχία στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.
«Η επέμβαση πήγε πάρα πάρα πολύ καλά» ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου , ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δημήτριος Μικρόπουλος ,σε σύντομη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο 11χρονος αντιμετώπιζε πρόβλημα όρασης λόγω «τρύπας» που είχε δημιουργηθεί στον κερατοειδή του.
Σε εξέλιξη μεταμόσχευση ήπατος στο Ιπποκράτειο με λήπτη έναν 19χρονο
Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η μεταμόσχευση του ήπατος του 12χρονου που πνίγηκε στον Αραχθο σε έναν 19χρονο ασθενή, με χρόνια ηπατική νόσο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επέμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 6 το απόγευμα.
Στο μεταξύ καλά εξελίσσεται η υγεία του 32χρονου στον οποίο μεταμοσχεύτηκε χτες ο νεφρός του 14χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τον 12χρονο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ