Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

H ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης «ζωντανεύει» στην εξωτερική πλευρά του κτηρίου της Βουλής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ολοκλήρωση της Ελληνικής Επανάστασης, η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» φιλοξενεί μία εντυπωσιακή προβολή στην εξωτερική πλευρά του ιστορικού κτηρίου της, σε μία οπτική εξιστόρηση των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από έργα τέχνης Ελλήνων.

Η Epson είναι περήφανη που αυτό έγινε πραγματικότητα χάρη στις προηγμένες επαγγελματικές λύσεις οπτικής απεικόνισης που προσφέρει και αναδείχτηκε μέσα από τη συνολική υλοποίηση, σε συνεργασία με τις εταιρείες AVIDEX & TVS AudioVisual, το Athens Digital Arts Festival και το εργαστήριο «Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων» της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το αποτέλεσμα ήταν μία μοναδική εγκατάσταση και μία εντυπωσιακή προβολή διεθνών προδιαγραφών. 

Για τη δημιουργία της εντυπωσιακής, αφηγηματικής προβολής χρησιμοποιήθηκαν οχτώ βιντεοπροβολείς της Epson, με φωτεινότητες μεγαλύτερες από 20.000lm ο καθένας. Η επιβλητική απεικόνιση στη μεγάλη επιφάνεια του εμβληματικού κτηρίου της Βουλής, μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών, «ζωντανεύοντας» μέσα από την απίστευτη ανάλυση εικόνας ιστορικές εικόνες και μνήμες από τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκαν έξι βιντεοπροβολείς EB-L20000U, ένας βιντεοπροβολέας EB-L25000U και ακόμη ένας EB-L30000U, δημιουργώντας εντυπωσιακά επίπεδα απόδοσης εικόνας, με προβολή που «άγγιζε» τα 75.000 lumens στο σύνολό της. Η ποικιλία των καινοτόμων χαρακτηριστικών που διαθέτουν οι βιντεοπροβολείς της Epson, συντελεί στην ιδιαίτερη αυτή προβολή των φαντασμαγορικών εικόνων για τον ιστορικό εορτασμό των 200 χρόνων, «προσφέροντας» μια αξέχαστη εμπειρία στο κοινό. 

Οι οχτώ βιντεοπροβολείς τοποθετήθηκαν σε τρείς πύργους σε διάταξη 3/2/3 και χάρη σε χαρακτηριστικά όπως το auto-stacking/auto-tiling assist και της τεχνογνωσίας των εταιρειών υλοποίησης, η τελική εγκατάσταση ολοκληρώθηκε άρτια και γρήγορα. Ο εξοπλισμός της Epson κατάφερε όχι μόνο να καλύψει κάθε ξεχωριστή ανάγκη αυτής της απαιτητικής εγκατάστασης, αλλά και να εντυπωσιάσει όλους τους παρευρισκόμενους που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εξαιρετικό περιεχόμενο-βίντεο με βάση ιστορικής σημασίας έργα τέχνης, πάνω στο κτήριο-σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δημιουργημένο από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Όπως ανέφερε η Sales Manager Business της Epson Hellas, Νατάσσα Γεωργίου, μιλώντας στο CNN Greece: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι για τη συμμετοχή μας σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση για τον ιστορικό εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και περήφανοι που οι επαγγελματικές λύσεις οπτικής απεικόνισης της Epson συμβάλλουν στη δημιουργία μιας εντυπωσιακής προβολής, που αναδεικνύει τη σχέση τεχνολογίας και τέχνης».

ΠΗΓΗ:CNN

    

randomness