Από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: «Η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από την θεομηνία “Daniel” είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή, με την επιτυχή πρώτη κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών.
Ακολουθεί η πλήρης αποκατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
![](https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/12/staikouras_episkepsi.jpg)
Παράλληλα, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες».