Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μήνυμα του πνεύματος συνεργασίας για τον Απόδημο Ελληνισμό έδωσαν Αμανατίδης-Κουίκ

Με ένα πιο ευέλικτο και συγκεκριμένο σχήμα, ειδικά και διευρυμένα χαρτοφυλάκια, εμπλουτίζεται η πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.
 
Σε μία τελετή παράδοσης-παραλαβής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών από τους υφυπουργούς Γιάννη Αμανατίδη και Τέρενς Κουίκ, δόθηκε το μήνυμα του πνεύματος συνεργασίας και συνέχειας, καθώς και της ειδικής προσοχής από την πλευρά της κυβέρνησης στην ομογένεια.
 
«Κάνουμε αυτήν την τελετή θέλοντας να δείξουμε τη συνέχεια του κυβερνητικού έργου που δουλέψαμε επί έναν χρόνο, την επιτυχή έκβαση της οποίας εγγυάται ο Τέρενς», τόνισε ο κ. Αμανατίδης, παραδίδοντας τη σκυτάλη των αρμοδιοτήτων για τη Διασπορά στον νέο υφυπουργό για την Ομογένεια, Τέρενς Κουίκ. Φακέλους που, όπως εξήγησε ο κ. Αμανατίδης, αφορούν το νομοσχέδιο για το ΣΑΕ, τη θέσπιση της Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, επενδυτικά αναπτυξιακά προγράμματα για την περιφέρεια με τη συνδρομή ομογενών επιχειρηματιών που κατάγονται από αυτές τις περιοχές, σοβαρά ζητήματα που βρίσκονται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης, και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κόκκινο.

Να προχωρήσουν από κοινού σε σχεδιασμούς που αφορούν την ομογένεια, συμφώνησαν Τ. Κουίκ - Μ. Κόλλια-Τσαρουχά

Να προχωρήσουν από κοινού σχεδιασμούς που αφορούν την ομογένεια, ιδίως τις νεότερες ηλικίες, συμφώνησαν σε συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη, ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, με την υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
 
Ο κ. Κουίκ, ευχαρίστησε την κ. Κόλλια - Τσαρουχά για τη βοήθεια που προσφέρει το υπουργείο της, ακόμα και σε θέματα προσωρινών υποδομών για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και το αντίστοιχο Ίδρυμα, «μέχρι νομοθετικά το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού να μπει σε νέες βάσεις που πράγματι θα υπηρετούν ομογένεια και Ελλάδα, χωρίς να θέλω αυτήν τη στιγμή να πω κάτι περισσότερο για τις πρακτικές του παρελθόντος, που πολλές φορές μετέτρεπαν το ΣΑΕ σε κομματικά υποκαταστήματα».
 
«Εξάλλου, εδώ στη Θεσσαλονίκη, έχουμε πολύ έντονη και την παρουσία των ΑΧΕΠΑΝΣ, η προσφορά των οποίων στη μητέρα Ελλάδα καταγράφει ιστορικά ρεκόρ και σε ποσότητα και σε ποιότητα και σε δράσεις αλληλεγγύης. Συμφωνήσαμε στο να προχωρήσουμε σε από κοινού σχεδιασμούς, που να αφορούν την ομογένεια και κυρίως τις νεότερες ηλικίες της, που είναι παιδιά από δεύτερη μέχρι και πέμπτη γενιά. Η συνάδελφος και φίλη Μαρία Κόλλια, που προέρχεται από τις Σέρρες, έναν Νομό που ξέρει τί σημαίνει μετανάστης, είναι απόλυτα προσηλωμένη στην ιδέα ότι πρέπει αυτήν τη νεότερη γενιά να την αγκαλιάσει με μεθοδικότητα και στοργή η μητέρα Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Κουίκ.

 

(ΑΠΕ)

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς   Ιστορική Μαρτυρία, που αξίζει να λεχθεί, να γραφτεί, να ακουστεί και να διαβαστεί. Στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο,...