Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Mόνο στο 15minutes.gr: Και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της προοδευτικής κυβέρνησης που ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εκτιμά πως δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματική συμφωνία μέσα σε τρεις ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ των διερευνητικών εντολών από την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς το Σύνταγμα δεν έχει αντίστοιχες προβλέψεις με αυτές της Γερμανίας.

«Καμία συγκυβέρνηση δεν μπορεί να προέλθει από τις εκλογές με απλή αναλογική», προβλέπει ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αφήνοντας να εννοηθεί πως σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα του δεν θα συμβάλλει σε κυβερνητική λύση, αλλά θα θελήσει δεύτερες εκλογές!

Όσο για το πώς χαρακτηρίζει την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία και κυβέρνηση των «προοδευτικών δυνάμεων»; «Την κάνει για επικοινωνιακούς λόγους», αναφέρει!

Με την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, πάντως, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του 15minutes.gr πως ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει για «προοδευτική διακυβέρνηση» – εφόσον έβγαιναν τα «κουκιά», γιατί τώρα «δεν βγαίνουν»- μόνο στη Φώφη Γεννηματά!

Τι είχαμε γράψει 

«Κατηγορηματικό «όχι» στην πρόταση Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση από Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, μάλιστα, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως είναι να γνωρίζει το 15minutes.gr, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν στον Αλέξη Τσίπρα ούτε καν ψήφο ανοχής, σε περίπτωση βεβαίως που ο ΣΥΡΙΖΑ ανατρέψει τα έως τώρα προγνωστικά και βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές-κάτι για το οποίο δεν προϊδεάζει καμία απολύτως δημοσκόπηση.

Σε αυτή την περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας «ποντάρει» μόνο στη Φώφη Γεννηματά, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει πως αν εκλεγεί δεν θα προχωρήσει σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ναι μεν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, πλην όμως δεν φαίνεται να είναι στην κατεύθυνση συνεργασίας.

Το Μαξίμου, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες τρίβει τα χέρια του, καθώς το δίλημμα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ «ή αυτοδυναμία της ΝΔ ή το χάος» εκτιμάται ότι θα βρει προσφορότερο έδαφος έναντι του αντίστοιχου διλήμματος της «προοδευτικής κυβέρνησης» που θέτει στους ψηφοφόρους ο Αλέξης Τσίπρας. Αρκεί βεβαίως η ΝΔ να κρατά τη διαφορά που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καιγόταν γίνουν οι εκλογές…»

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR