Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Βαρύ το κλίμα για Μενδώνη – Το τηλεφώνημα, τα σενάρια και τα πρώτα ονόματα

Από το μεσημέρι της Παρασκευής που ολοκληρώθηκε η συνέντευξη της Λίνας Μενδώνη χτύπησε συναγερμός στο Μαξίμου.

To «επικίνδυνος άνθρωπος» που τόνισε με έμφαση η υπουργός Πολιτισμού για το Δημήτρη Λιγνάδη μαζί με το «μας εξαπάτησε» που κάδραρε ουσιαστικά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έφερε συζητήσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο για την επόμενη μέρα.

Άλλωστε το πρωί του Σαββάτου σε κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, όχι μόνο αποφασίστηκε το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης και η παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για την αντιμετώπιση της κακοποίησης, αλλά συζητήθηκαν όλα τα σενάρια σε σχέση και με το μέλλον της Λίνας Μενδώνη.

Να σημειωθεί ότι εξετάστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτηση της αλλά κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει καλή εικόνα για το έργο της στο υπουργείο πέρα από τις αστοχίες της συνέντευξης τύπου, ενώ κατά πληροφορίες είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τη Λίνα Μενδώνη την Κυριακή.

Τελικά το πρωθυπουργικό γραφείο αποφάσισε την κάλυψη της Λίνας Μενδώνη αλλά με έναν μεγάλο αστερίσκο.

Στο ερώτημα, αν συμφωνεί η κυβέρνηση με την έκφραση της υπουργού για τον Δημήτρη Λιγνάδη ότι «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος», η Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε ότι η έκφραση ήταν ατυχής, όπως και ο χειρισμός της υπόθεσης.

Εν ολίγοις στην κυβέρνηση παρά τη δυσφορία στηρίζουν την Λίνα Μενδώνη ως ένα σημείο ενώ περιμένουν να δουν πως θα διαμορφώνεται και το πεδίο από εδώ και πέρα.

Πάντως, στο ενδιάμεσο κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη ζήτησαν την παραίτηση της.

Ο βουλευτής της Α’  Αθηνών της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τόνισε πως «την επικινδυνότητα θα την κρίνουν τα δικαστήρια, οι Αρχές. Δεν θα την κρίνει η πολιτική ηγεσία».

Από την πλευρά της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ πήγε ένα βήμα πιο πέρα και ζήτησε από τη Λίνα Μενδώνη να διευκολύνει τον πρωθυπουργό και να παραιτηθεί. Παράλληλα, και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, κράτησε αποστάσεις για τους χειρισμούς Μενδώνη.

ΥΓ. 1 Για να ξέρετε σας ενημερώνω ότι έχουν πέσει και τα πρώτα ονόματα στο τραπέζι σε ενδεχόμενο αποπομπής η παραίτησης της Μενδώνη.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν φαίνεται να προκρίνεται σε μια τέτοια περίπτωση σε αντίθεση με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται κάποια έκπληξη από την Κ.Ο.

Πάντως έχει συζητηθεί και το όνομα ανθρώπου από τον χώρο του πολιτισμού που έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

ΥΓ. 2 Η Λίνα Μενδώνη θα μπορούσε να λύσει τον γόρδιο δεσμό δίνοντας την παραίτηση της. Σε πρώτη φάση φαίνεται να προχωράει σε αλλαγή των στενών της συνεργατών.

Η Άννα Παναγιωταρέα, σύμβουλος επικοινωνίας θα απουσιάζει πλέον αφού… μπήκε στον γύψο λόγω χειρουργείου στο πόδι της. Για να γνωρίζετε στην Παναγιωταρέα «χρεώνουν» τις επιλογές της συνέντευξης τύπου της περασμένης Παρασκευής.

ΥΓ. 3 Στις 24 Μαρτίου που είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η Λίνα Μενδώνη θα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη;

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

Αθλητικά

randomness