Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Μάχη πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Περίπου στις 9 η ώρα το βράδυ, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, με το ηλεκτρονικό σύστημα. Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης εντός και εκτός Βουλής

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται σήμερα το βράδυ η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερία και 9 Ανεξάρτητοι Βουλευτές.

Τις δύο πρώτες ημέρες κυριάρχησαν υψηλοί τόνοι και διαξιφισμοί μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Την ώρα μάλιστα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας θα διεξαχθούν συλλαλητήρια, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές και στις 7 το απόγευμα από σωματεία και φορείς στο Σύνταγμα.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, θα αρχίσει στις 9.00΄ το πρωί και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξουν τοποθετήσεις βουλευτών, οι ομιλίες των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων των κομμάτων σε έναν κύκλο με την αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτική τους δύναμη(δηλαδή από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα).

Μάχη πολιτικών αρχηγών

Στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι ομιλίες των Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, επίσης με την αντίστροφη της κοινοβουλευτικής τους δύναμη σειρά και με τον Πρωθυπουργό να κλείνει την συζήτηση.

Αμέσως μετά , γύρω στις 9 η ώρα το βράδυ, θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, με το ηλεκτρονικό σύστημα.

Η πρόταση δυσπιστίας για να εγκριθεί από το Σώμα θα πρέπει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Δηλαδή 151 θετικές ψήφους. Αντιθέτως απορρίπτεται.

Όταν απορρίπτεται μια πρότασης δυσπιστίας, δεν μπορεί να υποβληθεί άλλη πριν περάσει ένα εξάμηνο από την ημέρα κατάθεσης της προηγούμενης, εκτός και εάν αυτή υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών.

ΠΗΓΗ ΙΝ.GR

    

 

Απόψεις

Γράφει οΧ.Τ. ο Βιτ’λιώτηςΚαι φέτος με τ’ αρτύσιμα δυο μήνες πριν το ΠάσχαΓιορτάζουμε κι επίσημα την παρδαλή μας μάσκα.Και ξεφαντώνει ο λαός με γλέντια και χοντράδεςΚαι...
randomness