Π. Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει πει πέντε «όχι» στους πολίτες και λέει σταθερό «όχι» στο να αποκτήσει η χώρα σοβαρή αντιπολίτευση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σε ερώτηση σχετικά με την κριτική του ΠΑΣΟΚ για τον κατώτατο μισθό ανέφερε τα εξής: «Έχει ενδιαφέρον να τα μετρήσουμε τα "όχι" του ΠΑΣΟΚ. Είναι το 5ο "όχι" μετά την επανεκλογή του κ. Ανδρουλάκη. Είναι "όχι" στους πολίτες, είναι εναντιώσεις σε σημαντικά ζητήματα που όλα είναι προς το συμφέρον των πολιτών. Η κυβέρνηση νομοθετεί μια ευρωπαϊκή οδηγία που την ακολουθούν στη Γαλλία. Ουσιαστικά τι νομοθετούμε; Την απαγόρευση μείωσης του κατώτατου μισθού από το 2028 και μετά αφού θα τον έχουμε αυξήσει κατά 48%. Η νομοθεσία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα και στους δημοσίους υπαλλήλους να έχουν αντίστοιχες αυξήσεις, βάζουμε αντικειμενικά κριτήρια και ένα εκ των οποίων είναι η στήριξη των εισοδημάτων που αφορούν τα πιο χαμηλά και δίνουμε ορατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι μια πολύ ισορροπημένη πρωτοβουλία. Είναι το 5ο "όχι" που λέει το ΠΑΣΟΚ το οποίο μας προξενεί πάρα πολλά ερωτήματα. Δεν ήθελε να γίνονται ταχύτερα διορισμοί στο δημόσιο, είπαν όχι σε έναν όχι κεντροδεξιό ευγνωσμένου κύρους συνήγορο του πολίτη με μία πρόθεση για το ναυάγιο της Πύλου λες και ο κ. Σωτηρόπουλος θα μπλόκαρε μία έρευνα, είπαν "όχι" σε ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και "παρών" για τον νέο δικαστικό χάρτη. Το ΠΑΣΟΚ έχει πει πέντε "όχι" στους πολίτες και λέει σταθερό "όχι" στο να αποκτήσει η χώρα σοβαρή αντιπολίτευση».
Σχετικά με όσα ανέφερε στη Θεσσαλονίκη ο Έντι Ράμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «μπορεί για τον κ. Ράμα να μην υπάρχει η Βόρεια Ήπειρος αλλά φαντάζομαι ότι είναι αυτονόητο ότι υπάρχει η ελληνική εθνική μειονότητα που ζει στην Αλβανία και τα δικαιώματά της, ο σεβασμός των οποίων, είναι μια ρητή προϋπόθεση της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Με λίγα λόγια ο δρόμος της Αλβανία για την Ευρώπη περνά από την Αθήνα, περνά από την Ελλάδα».
Σχετικά με το δημοσίευμα εφημερίδας για τον πρόεδρο της ΑΑΔΕ ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «έχει συμπεράσματα και δεδομένα που δεν είναι ισχύουν».
Για το ταξίδι του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως ήταν ιδιωτική η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ότι προφανώς συζητήθηκαν και οι επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την ετυμηγορία των Αμερικανών πολιτών και θα συνεργαστεί με τον επόμενο ή την επόμενη Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε ό,τι αφορά τις αναταραχή στο χώρο της παιδείας για τις αποβολές για τη χρήση κινητών και τις διαγραφές φοιτητών, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως είναι απολύτως αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαμαρτυρηθεί και απολύτως δεδομένη η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στα δύο θέματα. «Είναι λυπηρό να συζητάμε αν πρέπει να διαγράφονται άνθρωποι που είναι μόνο κατ' όνομα φοιτητές. Για το ζήτημα των αποβολών και των κινητών στα σχολεία, αν μιλήσουμε με γονείς θα καταλάβουμε την πραγματικότητα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Ερωτηθείς για την αγωγή που κατέθεσε το δημόσιο για την Νοβάρτις και δημοσίευμα που αναφέρει ότι κλήθηκε μάρτυρας για κατάθεση, απάντησε για το πρώτο ότι αφορά εν εξελίξει δικαστική υπόθεση και για το δεύτερο ανέφερε ότι έχει να κάνει με υπόθεση για την οποία εν μέρει απεφάνθη η δικαιοσύνη και ένα μέρος της μέλλει να κριθεί επίσης στη δικαιοσύνη και άρα επίσης δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλιο. «Είδαμε έναν πρώην πρωθυπουργό επί των ημερών του οποίου συνέβη η μεγαλύτερη σκευωρία σε βάρος πολιτικών αντιπάλων, σε βάρος πολιτών οι οποίοι διασύρθηκαν για κάτι το οποίο φάνηκε ότι ήταν εκ του μηδενός κατασκευασμένο, να παραδίδει μαθήματα κράτους δικαίου, δημοκρατίας και μάλιστα να κουνάει και το δάχτυλο στη δικαιοσύνη. Και μάλιστα κατηγορήθηκε η ηγεσία της δικαιοσύνη ως όργανο της κυβέρνησης επειδή είχε μια αξιοπρεπή στάση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιστρέψει η χώρα μας σε εποχή που κατά κυνική ομολογία υπουργού δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργούσαν παρα-υπουργεία δικαιοσύνης στο Μαξίμου. Είναι άλλο πράγμα η δικαιοσύνη, άλλο η κυβέρνηση, άλλο η Βουλή. Δεν είναι δική μας δουλειά να λέμε αν καλώς ή κακώς εκλήθη ένας μάρτυρας, ούτε θα σχολιάζουμε αν μια απόφαση μας αρέσει ή όχι. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τους δικαστές. Είναι σίγουρα πολλές οι παθογένειες, οι χρόνοι απονομής, πολλές φορές οι αποφάσεις οδηγούσαν σε ποινές δεν εκτελούνταν στο παρελθόν. Αλλά αυτές οι επιθέσεις στη δικαιοσύνη και η προσπάθεια εργαλειοποίησης πολύ σοβαρών υποθέσεων, ακόμα και η χρησιμοποίηση θυμάτων, πρέπει σε αυτή τη χώρα να σταματήσει», πρόσθεσε.
Για την απουσία των κ.κ. Σαμαρά, Καραμανλή και Μεϊμαράκη από το φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «ήταν πολύ ισχυρό το μήνυμα που εστάλη από το φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ, τιμήθηκε η ιστορία της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας και έγινε μια συζήτηση για το τι χρειάζονται οι νέοι στη χώρα για τα επόμενα χρόνια». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτό έχει αξία και σε κάθε περίπτωση καλό είναι η ιστορία να μας διδάσκει τι συνέβη και μέσα από αυτές τις διδαχές να γινόμαστε καλύτεροι.
Αναφερόμενος σε δημοσίευμα για αυστηροποίηση την νομοθεσίας για κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους, ανέφερε ότι υπάρχει ένας σχεδιασμός και όταν υπάρχει κάτι χειροπιαστό θα γίνουν ανακοινώσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ