Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρελάσεις – Ψαλτοπούλου και Σαρηγιάννης τονίζουν ότι όλα θα τα κρίνουν οι εμβολιασμοί

Την εκτίμησή τους για το αν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις κατέθεσαν οι Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη εν όψει της 28ης Οκτωβρίου και τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Παθολόγος, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες από ανεμβολίαστους.

Πότε αναμένεται να παρθεί η απόφαση

Η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε «πως υπάρχει σημαντική διασπορά του ιού όπως δείχνουν τα λύματα της Θεσσαλονίκης». Αναφορικά για το αν πρέπει να γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις είπε «πως καλύτερα να παρθούν αποφάσεις μία εβδομάδα πριν από τις παρελάσεις, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτίμησε πως «με τις παρελάσεις μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα». Να σημειώσουμε ότι σε καθεστώς mini lockdown έχουν τεθεί από τις 6:00 σήμερα Παρασκευή το πρωί οι Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς, λόγω μεγάλης εξάπλωσης του κοροναϊού στη Μακεδονία.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

randomness