Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΠΑΣΟΚ: Ο Κωνσταντινόπουλος στη γραμμή Ανδρουλάκη για τον επόμενο πρωθυπουργό – Να μας πουν ποιον θέλουν;

Επιμένει το ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζει πως δεν θέλει πρωθυπουργό ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Μετά το Νίκο Ανδρουλάκη την σκυτάλη πήρε ο πολιτικός φίλος του και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με συνέντευξη του στα Παραπολιτικά.

«Μπορεί να οδηγηθούμε σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας έχουν πει δημόσια ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι και Πρωθυπουργός. Ας ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε.

Και ξεκαθάρισε πως «δεν αποδεχόμαστε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε τον κ. Τσίπρα, ως πρόσωπα, για τη θέση του επόμενου Πρωθυπουργού. Δεν θα τους διευκολύνουμε αν οι πολίτες δεν τους δώσουν αυτοδυναμία. Απλά και κατανοητά».

Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθούν τι σημαίνει λαϊκή βούληση αλλά καλό θα ήταν να πουν ποιον θέλουν για πρωθυπουργό. Αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά τρίτο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, άρα δεν μπορούν να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία.

Σε κάθε περίπτωση την λύση θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες σε αυτά που υποστηρίζουν κάποιοι, ότι δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο εκάστοτε πρωθυπουργός μπορεί να είναι kinder έκπληξη.

ΥΓ. Να σημειωθεί πως παρά την σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ Μητσοτάκης και Τσίπρας συμφωνούν στο αυτονόητο, πως πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που θα επιλέξουν οι πολίτες.

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

randomness