Politico για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης μπλοκάρει την έρευνα κατά υπουργών
Ο Μητσοτάκης «χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να αποτρέψει πλήρους κλίμακας έρευνα σε βάρος υπουργών», αναφέρει το Politico, περιγράφοντας διεξοδικά το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το άρθρο του Politico, που αναφέρεται και στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, πτυχές του οποίου έχει αποκαλύψει το in. Το διεθνές Μέσο Ενημέρωσης σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του, σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπλοκάρει την έρευνα κατά υπουργών.
«Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να αποτρέψει πλήρους κλίμακας έρευνα σε βάρος υπουργών που είναι ύποπτοι για παρατυπίες», αναφέρει το Politico και εξηγεί: «Υπουργοί και ανώτεροι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης είναι ύποπτοι για συνέργεια σε μια μαζική απάτη γεωργικών ενισχύσεων με στόχο την εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ και σε ένα νομικό παράδοξο που επιτρέπει μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο να διώκει υπουργούς έχει επιλέξει να μην ερευνήσει τα δικά της στελέχη»
Παρόλο που κατονομάστηκαν ως ύποπτοι από τους Ευρωπαίους εισαγγελείς, είναι πιθανό να διαφύγουν της δικαιοσύνης επειδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμποδίζει μια πλήρη έρευνα» αναφέρει.
Στα μανταλάκια ο Μητσοτάκης: «Μπλοκάρει την έρευνα κατά υπουργών»
«Η υπόθεση προσφέρει καταδικαστικά στοιχεία ότι – μετά από τρία πακέτα διάσωσης και μια οικονομική κρίση που διήρκεσε πάνω από μια δεκαετία – η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τη σήψη. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) ανέλυσε δεκάδες υποθέσεις στις οποίες Έλληνες έλαβαν γεωργικά κονδύλια της ΕΕ για βοσκοτόπια που δεν κατείχαν ή δεν μίσθωναν ή για γεωργικές εργασίες που δεν εκτέλεσαν, στερώντας από τους νόμιμους αγρότες τα κεφάλαια που τους άξιζαν», προστίθεται στο άρθρο.
«Ένας φάκελος 3.000 σελίδων που στάλθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο περιλαμβάνει δεκάδες απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών, στις οποίες άτομα προφανώς συζητούν πώς να αποφύγουν τους ελέγχους στις πληρωμές γεωργικών επιδοτήσεων της ΕΕ, ώστε να επωφεληθούν οι σύμμαχοι και οι φίλοι του κόμματος. Τουλάχιστον πέντε νυν ή πρώην υπουργοί και άλλοι 10 βουλευτές θα μπορούσαν να εμπλέκονται, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες», σημειώνει και υπογραμμίζει:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και σε ένα νομικό παράδοξο που επιτρέπει μόνο στο ελληνικό κοινοβούλιο να διώκει υπουργούς έχει επιλέξει να μην ερευνήσει τα δικά της στελέχη».
Μπορεί να επαναληφθεί
Το Politico αφού περιγράφει διεξοδικά και με μελανά χρώματα το μεγάλο φαγοπότι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνει πως «ο φάκελος της EPPO περιγράφει μια «εγκληματική οργάνωση» που αποτελείται από αξιωματούχους του ελληνικού οργανισμού διανομής επιδοτήσεων της ΕΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μαζί με άτομα και βουλευτές που έλαβαν παράνομα γεωργικές επιδοτήσεις της ΕΕ, σύμφωνα με αξιωματούχους που τον έχουν δει».
Τονίζει ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει μόνο μετά την έκρηξη του σκανδάλου» και το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας ότι «όπως σημειώνει η EPPO στον φάκελο: «Η ίδια ομάδα υπόπτων θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδιώξει να συνεχίσει ανεμπόδιστα τις δραστηριότητές της».
ΠΗΓΗ ΙΝ.GR