Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Power pass: Τη Δευτέρα καταβολές για τον μήνα Ιούνιο

Τη Δευτέρα καταβάλλονται στους δικαιούχους τα τελευταία χρήματα του power pass για τον μήνα Ιούνιο. Σταϊκούρας: Δεν είναι προτεραιότητά μας το Fuel Pass 3.

Πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε, αφού είχε ήδη καταβληθεί η αποζημίωση για το εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου. Τότε, αρκετοί καταναλωτές είχαν επισημάνει ότι είχαν έρθει εκκαθαριστικοί λογαριασμοί τον Ιούνιο και ήταν άδικο για μερικές ημέρες να χάσουν την αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι τότε το οικονομικό επιτελείο είχε δεχθεί να τροποποιήσει τη διάταξη, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να προλάβουν να καταβληθούν τα χρήματα.

Τώρα με μια μικρή καθυστέρηση θα πιστωθεί τη Δευτέρα 26/9, αυτό το υπόλοιπο από το power pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega «ο λόγος που καθυστερήσαμε, ήταν γιατί ένας από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας δεν είχε δώσει ακόμη στο σύστημα όλα τα στοιχεία».

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν είναι προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή το Fuel Pass 3

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει (Fuel Pass 3), στη βάση ότι η ακρίβεια στα καύσιμα δεν είναι στο επίπεδο των προηγούμενων μηνών όταν αποφασίστηκε το Fuel Pass 1 και 2. Με την αμόλυβδη σήμερα, όπως δείχνουν τα στοιχεία πανελλαδικά να είναι στο 1,95 ευρώ/ λίτρο και το πετρέλαιο διεθνώς να είναι στα 86 δολάρια το βαρέλι φαίνεται πως δεν είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο ένα Fuel Pass 3.

«Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Όμως ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν αυτή η κατάσταση αλλάξει γιατί κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει, τότε να μπει και πάλι ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο “τραπέζι”

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.