Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σκληρή απάντηση Ελλήνων βουλευτών σε ανυπόστατους ισχυρισμούς Ακάρ

Έντονη και άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών σε ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αυστηρή απάντηση Σπήλιου Λιβανού στους ανυπόστατους ισχυρισμούς Ακάρ στην Κωνσταντινούπολη

Θ. Τζάκρη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ: «Η Τουρκία απειλεί τα ελληνικά νησιά - Απαράδεκτες οι κατηγορίες για δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης»

Α. Λοβέρδος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η τουρκική ηγεσία λειτουργεί υπό καθεστώς απώλειας ψυχραιμίας

Θ. Τζάκρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η τακτική της κυβέρνησης Ερντογάν δημιουργεί προβλήματα σταθερότητας στην περιοχή και στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός είπε πως η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, κάνοντας ειδική μνεία στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω ακόμα και από κατοικημένα νησιά.

Οι Έλληνες βουλευτές κατήγγειλαν πως δεν είναι σε θέση η Τουρκία να ισχυρίζεται πως σέβεται την κυριαρχία εδαφών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και πολύ περισσότερο όταν αμφβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Εξίσου, αυστηρή ήταν η απάντηση για τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί δήθεν στήριξης της τρομοκρατίας. Σημειώνεται πως από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ