Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Στο Πειθαρχικό σήμερα νοσηλεύτριες του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας»

 

 

Το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που είδε τον άτυχο άνδρα τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει και τον παρέπεμψε στο νοσοκομείο του Ρίου

Στο Πειθαρχικό οδηγούνται σήμερα Δευτέρα, δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου άνδρα, που είχε πάει στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία.

Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει και του είπε να πάει στο νοσοκομείο του Ρίου.

 

Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας έσβησε στα χέρια του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλα πέντε άτομα θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του 49χρονου.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

«Παραπονέθηκε ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Είχε πάει σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις» είπε για τον 49χρονο.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» πρόσθεσε «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness