Ευ. Λιακούλη (τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ): H δίκη των Τεμπών, κορύφωση του αγώνα δικαίωσης των θυμάτων
«Σήμερα, η ελληνική κοινωνία στρέφει το βλέμμα της στη Λάρισα και ζητά τη δικαίωση των θυμάτων και των συγγενών, την απόδοση ευθυνών, όποιον κι αν αγγίζουν», τονίζει η τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας σε δήλωσή της για την έναρξη της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών.
Σημειώνει ότι η ελληνική κοινωνία ζητά «την αποκάλυψη της αλήθειας που θα δώσει τις πρώτες απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών, θα ανοίξει ξανά το πεδίο έρευνας, θα επεκτείνει σε όλο το φάσμα την αναζήτηση ευθυνών και θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».
Η κ. Λιακούλη σημειώνει ότι το «τραύμα» των Τεμπών παραμένει ορθάνοιχτο και το βάρος της ανείπωτης τραγωδίας ένιωσαν «οι συγγενείς εκείνων που τόσο άδικα χάθηκαν, οι τραυματίες, κάθε οικογένεια και πολίτης της χώρας», για να τονίσει ότι «η χώρα πληγώθηκε βαθιά, όχι μόνο από το δυστύχημα, αλλά και από όσα ακολούθησαν». Υπογραμμίζει ότι «επί τρία χρόνια, οι συγγενείς των θυμάτων, οι τραυματίες, οι νέοι άνθρωποι που επέζησαν, αλλά κουβαλούν μέσα τους το βάρος εκείνης της βραδιάς, έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στη λήθη, στην αδιαφορία, στη συγκάλυψη- και σήμερα, η δίκη αποτελεί την κορύφωση του αγώνα τους».
Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το δυστύχημα των Τεμπών «είναι η τραγική κατάληξη της κυβερνητικής αδιαφορίας απέναντι στις απαιτήσεις για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου». «Πράξεις και παραλείψεις που αγγίζουν ευθέως την πολιτική ηγεσία και τους υπουργούς που είχαν την ευθύνη για το σιδηρόδρομο, τους οποίους η κυβέρνηση φρόντισε όχι μόνο να προστατεύσει από την ποινική τιμωρία, αλλά ακόμα και από τη διερεύνηση μέσω της Εξεταστικής Επιτροπής που το Σύνταγμα προβλέπει». Υποστηρίζει δε πως «οι επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, δεν ξεγελούν τους πολίτες που απαιτούν κάθαρση και απόδοση ευθυνών μέσα από τη Δικαιοσύνη, μέσα από την εφαρμογή των αρχών και αξιών του κράτους δικαίου».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

