Πεπ Γκουαρντιόλα, το 1000ό ματς, το...διάλειμμα και οι τέσσερις προορισμοί
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, που άλλαξε το πρόσωπο όχι μόνο της αγγλικής ομάδας αλλά και της Premier League, αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, ενώ του απομένει ένας χρόνος στο συμβόλαιό του.
Ματς...1.000
Κι αν το «αντίο» θα είναι την Κυριακή, όταν η Σίτι υποδεχθεί την Άστον Βίλα, ο αποψινός αγώνας εναντίον της Μπόρνμουθ του Αντόνι Ιραόλα δεν είναι συνηθισμένος αγώνας. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φτάνει τους 1.000 αγώνες ως επαγγελματίας προπονητής, επιπλέον των 42 αγώνων που προπονούσε την Μπαρτσελόνα Αθλέτικ τη σεζόν 2007-08, όταν κέρδισαν τον 5ο όμιλο της 3ης κατηγορίας.
Οι 999 αγώνες
Συνολικά καθοδήγησε 247 αγώνες κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπαρτσελόνα (2008-12), 161 αγώνες με την Μπάγερν Μονάχου (2013-16) και έχει συγκεντρώσει 591 στα 10 χρόνια του (2016-2026) στη Μάντσεστερ Σίτι.
Συνολικά 999 αγώνες μέχρι σήμερα, με ένα απλά εντυπωσιακό ρεκόρ: 726 νίκες, 139 ισοπαλίες, 134 ήττες, 2.512 γκολ υπέρ και 863 κατά.
Οι 41 τίτλοι
Στην πορεία του, αφήνει πίσω του μια σειρά από τίτλους (41) που τον έχουν καταστήσει τον δεύτερο πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στα 55 του, μόνο τα 49 τρόπαια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον ξεπερνούν.
Και κάπως έτσι άρχισαν αμέσως οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα του Καταλανού προπονητή.
Το διάλειμμα και οι άλλοι προορισμοί
Μπορεί-και είναι το πιθανότερο- να να κάνει ένα διάλειμμα. «Ξέρω ότι μετά από αυτό το κεφάλαιο με τη Σίτι, θα σταματήσω, αυτό είναι σίγουρο, είναι αποφασισμένο, κάτι παραπάνω από αποφασισμένο», εξήγησε τον Ιούλιο του 2025.
Κι αν έχει αλλάξει η απόφασή του, ποιοι άραγε μπορεί αν είναι οι πιθανοί προορισμοί του;
Μία εθνική ομάδα
Ο...πρώτος δρόμος οδηγεί στην εθνική Ιταλίας. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος δεν έχει προπονήσει ποτέ εθνική ομάδα, φέρεται να έλκεται από την ιδέα να γίνει προπονητής της Ιταλίας, καθώς αγαπά τη χώρα όπου έπαιξε για την Μπρέσια και τη Ρόμα στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Μια ακόμη ευκαιρία στην εθνική ομάδα θα μπορούσε να του ανοίξει η Αργεντινή. Ο Λιονέλ Σκαλόνι, ολοκληρώνει τη συνεργασία του τον Δεκέμβριο του 2026. Επομένως, ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Το 2016, ο Σέρχιο Αγουέρο αποκάλυψε ότι ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι θα ήθελε να προπονήσει την εθνική ομάδα της Αργεντινής.
Σαουδική Αραβία ή Serie A
Ο 55χρονος προπονητής θα μπορούσε επίσης να μπει στον πειρασμό να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία; Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τη Μάντσεστερ Σίτι, οι κορυφαίοι σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας σίγουρα θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα του προσφέρουν ένα επικερδές συμβόλαιο.
Έχοντας προπονήσει στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα), στη Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου) και την Αγγλία (Μάντσεστερ Σίτι), ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει ακόμη προπονήσει στη Γαλλία ή την Ιταλία, για αν συμπληρώσει το παζλ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Φαίνεται απίθανο να φτάσει στη Γαλλία με τον Λουίς Ενρίκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, υπάρχουν δύο πιθανότητες στη Serie A. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν στη Μίλαν, από όπου ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι σκέφτεται να φύγει, ενώ ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να φύγει από τη Νάπολι αυτό το καλοκαίρι.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

