Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας ανακοίνωσε η Κ. Παπακώστα

Την επίσημη επανέναρξη και επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνα Παπακώστα - Παλιούρα, κατά τη συνάντησή της με την εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μαρτίν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για μια ενέργεια που έρχεται ως απάντηση σε αιτίαση της Ύπατης Αρμοστείας, στην οποία τόνιζε τη σημασία της επιτυχίας του Συμβουλίου στην καταπολέμηση του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα.

«Θα μεριμνήσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία του Συμβουλίου, αυτού του κρίσιμου, συλλογικού και συμβουλευτικού-γνωμοδοτικού οργάνου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση θεμάτων διακρίσεων και μισαλλοδοξίας αλλά και τον σχεδιασμό πολιτικών κατά του ρατσισμού», δήλωσε η κυρία Παπακώστα, η οποία συνέχισε τονίζοντας: «Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την προώθηση της ισότητας στην Ελλάδα είναι ακλόνητη. Στοχεύουμε να καταστεί σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των διακρίσεων. Η συνεργασία μας με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση αυτών των προσπαθειών και είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες».

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας στην Ελλάδα. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο μας με την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας», δήλωσε η κυρία Μαρτίν.

Εκτός από τη συζήτηση για τις εργασίες του Συμβουλίου, κατά τη συνάντηση εξετάστηκε η τρέχουσα κατάσταση του μνημονίου συνεργασίας τους, το οποίο έληξε πρόσφατα. Όπως σημειώνεται, αναγνωρίστηκε η ανάγκη για συνεχή συνεργασία και συμφώνησαν να επικαιροποιήσουν και να ανανεώσουν το μνημόνιο, διασφαλίζοντας ότι θα ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες προκλήσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ