Τόμσεν: Να μην υποτιμηθούν οι κίνδυνοι απο ένα ενδεχόμενο Grexit
Να μην υποεκτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα συνδέονταν με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη προειδοποίησε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν.
«Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι ένα Grexit δεν θα έχει προβλήματα», τόνισε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblat.
Ο Πολ Τόμσεν ανέφερε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές της έχουν αποκτήσει κάποια δυναμική, αλλά απέχουν πολύ από την ολοκλήρωσή τους.
Ο Τόμσεν πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να στείλει «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα» ότι ενοποιείται περαιτέρω για να διαλύσει τέτοιους κινδύνους, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μία ισχυρότερη δημοσιονομική και πολιτική ένωση μακροπρόθεσμα.
(ΑΠΕ)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

