Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Webinar ΑΠΕ-ΜΠΕ: Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, μιλούν σήμερα στις 14:00

Έλληνες πολίτες, που συμμετείχαν ενεργά από την πρώτη στιγμή στις εργασίες της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης, μιλούν για την εμπειρία τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για την Ευρώπη του μέλλοντος, στο webinar που διοργανώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα, Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 14:00.

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης έχει ολοκληρώσει το έργο της και την 9η Μαΐου, η Ολομέλεια (της Διάσκεψης) παρέδωσε την τελική της έκθεση για τις συστάσεις της, ώστε η ΕΕ να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις του σήμερα και του μέλλοντος, στους προέδρους των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ΕΕ. Και οι τρεις πρόεδροι των οργάνων της ΕΕ, εξαρχής, είχαν δεσμευτεί ότι θα καταθέσουν προτάσεις για θεσμικές αλλαγές βάσει των συστάσεων αυτών, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους.

Από την έναρξη των εργασιών της Διάσκεψης, είχαν συσταθεί τέσσερις Ομάδες Ευρωπαίων Πολιτών με συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας, ώστε να καταθέσει η κάθε μία τις συστάσεις της. Σε κάθε Ομάδα συμμετείχαν 200 Ευρωπαίοι πολίτες, κάθε ηλικίας, από όλα τα κράτη-μέλη, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα, έπειτα από τυχαία επιλογή. Στο webinar του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Έλληνες πολίτες, από τις Ομάδες αυτές, μιλούν για την εμπειρία τους, για το πώς λειτούργησε αυτό το «παράδειγμα συμμετοχικής δημοκρατίας», αλλά και για το ποιες συστάσεις έκανε η Ομάδα στην οποία συμμετείχαν.

Η υπεύθυνη Τύπου του Γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Άννα Ευσταθίου, ενημερώνει για τα συμπεράσματα της Διάσκεψης και τα επόμενα βήματα.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης.

Το webinar που διοργανώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 14:00, μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω Live Streaming:

Από το www.amna.gr

Από την ενότητα Webinars www.amna.gr/video-services/544356/Webinars

Από το λογαριασμό ΑΠΕ-ΜΠΕ στο YouTube: youtu.be/XjedvKHhNsU

Από το λογαριασμό ΑΠΕ-ΜΠΕ στο στο Facebook: fb.me/e/1sCxrnbwq

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness