Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απόπειρα επίθεσης στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ: Εξουδετερώθηκε η δράστις

Συναγερμός σήμανε στην παλιά πόλης της Ιερουσαλήμ όταν μια γυναίκα αποπειράθηκε να κάνει επίθεση κατά ισραηλινών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η γυναίκα, εφοδιασμένη με «αιχμηρό αντικείμενο», προσπάθησε να μαχαιρώσει αστυνομικούς τοποθετημένους σε δρόμο που οδηγεί στο τέμενος Αλ Αξά.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε πυροβολισμούς και είδε πτώμα γυναίκας πεσμένο στο έδαφος, προτού το καλύψουν με θερμική κουβέρτα.

Η ισραηλινή αστυνομία «άνοιξε πυρ» προς την κατεύθυνση της ύποπτης και «ιατρικές δυνάμεις που έφθασαν επί τόπου διαπίστωσαν τον θάνατό της», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, στο οποίο διευκρινίζεται πως δεν υπήρξε κανένα θύμα στις τάξεις της. 

Η γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι στιγμής. Έβγαινε από την πλατεία των τεμενών όταν πλησίασε τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας είναι ανεπτυγμένα σε όλες τις εισόδους της πλατείας των τεμενών, που είναι ο τρίτος ιερότερος τόπος για το ισλάμ και ο ιερότερος τόπος του ιουδαϊσμού, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, παλαιστινιακό τομέα της πόλης που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το εβραϊκό κράτος.  

Τον Μάιο, πολυήμερα επεισόδια στην πλατεία μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων υπήρξαν το πρελούδιο ανάφλεξης στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την Κυριακή, πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών με ισραηλινές δυνάμεις, που διεξήγαγαν επιχείρηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με σκοπό την πρόληψη επιθέσεων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ:CNN