Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

"Είσαι υπέροχη και μου λείπεις": Στο σφυρί οι επιστολές του Κένεντι σε Σουηδέζα ερωμένη του

Ο οίκος δημοπρασιών RR βγάζει στο "σφυρί" τις ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Τζον Φ. Κένεντι στην Γκουνίλα φον Ποστ, μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία.

Στο «σφυρί» βγαίνουν οι επιστολές που είχε αποστείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Φ. Κένεντι στην Γκουνίλα φον Ποστ, μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία με την οποία έτρεφε ερωτική σχέση, ενώ ήταν παντρεμένος με τη Ζακλίν Μπουβιέ.

Ο Κένεντι γνώρισε την φον Ποστ στις Κάννες το 1953, λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο του. Εκείνη την εποχή ήταν γερουσιαστής των Δημοκρατικών στη Μασαχουσέτη. Μάλιστα, οι χειρόγραφες επιστολές που βγαίνουν στο «σφυρί» είναι γραμμένες σε επιστολόχαρτο της Γερουσίας.

Η Γκουνίλα φον Ποστ είχε γράψει βιβλίο με τίτλο «Love, Jack», το 1997, για τη σχέση της με τον Κένεντι. Σε αυτό ανέφερε ότι οι δυο τους πέρασαν μια ευτυχισμένη εβδομάδα στη Σουηδία τον Αύγουστο του 1955. Στα απομνημονεύματά της η Σουηδέζα γράφει για τις προσπάθειες του Κένεντι να βάλει τέλος στον γάμο του και να φέρει την ίδια στις ΗΠΑ. Όμως, τελικά τα σχέδια αυτά ανατράπηκαν από τον αυταρχικό πατέρα του Κένεντι, τις πολιτικές φιλοδοξίες του μελλοντικού προέδρου, αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγός του απέβαλε το 1955 και έμεινε ξανά έγκυος ένα χρόνο αργότερα.

 

Οι δυο τους τελικά συναντήθηκαν μόνο άλλη μία φορά, τυχαία, σε ένα γκαλά στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη το 1958, όταν εκείνη ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η φον Ποστ πέθανε το 2011 στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

Απόψεις

Γράφει ο Σπύρος Ρίζος Χθες η καθηγήτρια κα Μ. Θεοδωρίδου, της επιτροπής εμβολιασμών, κατά την διάρκεια της τακτικής τηλεοπτικής ενημέρωσης με τον γ.γ. κ. Μ....