Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Ελβετία: Οι αρχές εξετάζουν τις εισαγωγές 3 τόνων χρυσού από τη Ρωσία

Την εισαγωγή χρυσού αξίας περίπου 200 εκατ. δολαρίων από τη Ρωσία τον Μάιο, εξετάζει η κυβέρνηση της Ελβετίας. Οι συναλλαγές έγιναν μέσω Βρετανίας, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Ρώσους.

Αξιωματούχοι των ελβετικών τελωνιακών υπηρεσιών εξετάζουν την εισαγωγή 3,1 τόνων ρωσικού χρυσού τον Μάιο για να δουν εάν οι συναλλαγές μέσω Βρετανίας παραβίασαν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Ρώσους αναφορικά με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Τα στοιχεία των τελωνειακών υπηρεσιών που ανακοινώθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι η Ελβετία εισήγαγε χρυσό αξίας περίπου 200 εκατ. δολαρίων από τη Ρωσία τον Μάιο, τις πρώτες εισαγωγές από τότε που το Κρεμλίνο έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. 

Η Ελβετία είναι ένα από μεγαλύτερα στον κόσμο κέντρα επεξεργασίας και διαμετακόμισης χρυσού και η Ρωσία ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ράβδων.

Η Ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τελωνείων και Συνοριακής Ασφάλειας (BAZG) ανέφερε σε ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να δηλώσει για νομικούς λόγους ποιος εισήγαγε τον χρυσό ρωσικής προέλευσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Περίπου τρεις τόνοι χρυσού που προέρχονται από τη Ρωσία και αξίζουν 194 εκατ. ελβετικά φράγκα (202 εκατ. δολάρια) εισήχθησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελβετία. Η BAZG ελέγχει τις σχετικές εισαγωγές αναφορικά με τις κυρώσεις που εφαρμόζονται», ανέφερε η BAZG σε ανακοίνωσή της.

Η Ελβετία έχει πρακτικά υιοθετήσει όλες τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος ρωσικών εταιριών και ιδιωτών.

Η εισαγωγή ρωσικού χρυσού στην Ελβετία δεν απαγορεύεται, αλλά αυτό που απαγορεύεται είναι η εξαγωγή χρυσού στη Ρωσία.

Όλες οι ράβδοι που παρήχθησαν από ρωσικές εταιρίες επεξεργασίας χρυσού μετά τις 7 Μαρτίου του 2022 δεν μπορούν πλέον να αποτελούν αντικείμενο συναλλαγών στην Ελβετία. Επί της αρχής, ωστόσο, μπορεί να συνεχίσουν οι συναλλαγές με ράβδους που παρήχθησαν στη Ρωσία πριν από τις 7 Μαρτίου του 2022, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή. Ουσιαστικά δεν υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές χρυσού υπό άλλη μορφή, όπως κοσμήματα και χρυσά νομίσματα.

ΠΗΓΗ:NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness