Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιαπωνία: Ανακοινώνεται ο γάμος της πριγκίπισσας Μάκο

Η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου (IHA) της Ιαπωνίας αναμένεται να ανακοινώσει, ίσως και αύριο, τον γάμο της πριγκίπισσας Μάκο με πρώην συμφοιτητή της, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, με τη σχέση τους να βρίσκεται εδώ και χρόνια στο μικροσκόπιο των μέσων ενημέρωσης.

Δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί λεπτομέρειες, αλλά το ζευγάρι θα αρνηθεί ένα έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται η πριγκίπισσα με το που θα εγκαταλείψει τις αυτοκρατορικές υποχρεώσεις, μετέδωσε το δίκτυο NHK.

Ο αρραβώνας της 29χρονης κόρης του αυτοκράτορα Ακιχίτο και του πρώην συμφοιτητή της Κέι Κομούρο ανακοινώθηκε το 2017. Αλλά ο γάμος αναβλήθηκε ύστερα από αναφορές για μια διαφωνία οικονομικής φύσεως μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της.

Το ζευγάρι θα δηλώσει τον γάμο του σε τοπική κυβερνητική υπηρεσία, με τα αρχεία της αυτοκρατορικής οικογένειας να υφίστανται τις απαραίτητες προσαρμογές ώστε να φαίνεται ότι η πριγκίπισσα Μάκο αποχώρησε από αυτή, σύμφωνα με το δίκτυο NHK.

Ο αρραβωνιαστικός, που είναι εγγεγραμμένος σε νομική σχολή της Νέας Υόρκης, ταξίδεψε στο Τόκιο τη Δευτέρα, για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, έχοντας τα μαλλιά του πιασμένα σε αλογοουρά, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τις μεσημεριανές τηλεοπτικές εκπομπές και τα ταμπλόιντ.

Η διαμάχη για τα γαμήλια σχέδια ξεκίνησε ύστερα από δημοσίευμα σε ταμπλόιντ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του Κομούρο υποστήριζε ότι μητέρα και γιος δεν αποπλήρωσαν χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων. Ο Κομούρο είχε πει ότι ο πρώην αρραβωνιαστικός της μητέρας του έδωσε τα χρήματα ως δώρο και όχι ως δάνειο.

Ο IHA ανέβαλε τις τελετές αρραβώνων ύστερα από το σκάνδαλο και έκτοτε δεν προχώρησε στον προγραμματισμό τους.

Η υπόθεση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς το θέμα ξέφυγε από τα όρια των εφημερίδων ταμπλόιντ και απασχόλησε τον ευρύτερο Τύπο, δήλωσε ο Ακινόρι Τακαμόρι, ειδικός σε θέματα της αυτοκρατορικής οικογένειας, που είναι λέκτορας στο πανεπιστήμιο Kokugakuin της πρωτεύουσας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

randomness