Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιράν: «Άκυρο» από τον Χαμενεΐ στον Ερντογάν για νέα επέμβαση στη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται στο Ιράν για τη Σύνοδο σε σχέση με το ζήτημα της Συρίας και όχι μόνο.

«Μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή» είπε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στη συνάντησή τους στην Τεχεράνη, πρωτεύουσα του Ιράν.

Ο Χαμενεΐ πρόσθεσε ακόμα ότι: «Κάθε στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία θα κάνει κακό στην περιοχή και θα ευνοήσει τους τρομοκράτες».

Το Reuters θυμίζει ότι η Τουρκία, η οποία έχει πραγματοποιήσει τέσσερις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία από το 2016, έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις για να επεκτείνει τις λεγόμενες «ζώνες ασφαλείας» βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.

Να τονίσουμε ότι το Russia Today στον λογαριασμό του στο Telegram αναφέρει ότι στην Τεχεράνη θα φτάσει και ο Βλαντίμιρ Πούτιν για την κοινή συνάντηση Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι του Πούτιν στο εξωτερικό από την έναρξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως ονομάζουν τον πόλεμο, στην Ουκρανία, με τους αρχηγούς κρατών να συζητούν την ειρήνη στη Συρία, τις εμπορικές συμφωνίες, τις διεθνείς κυρώσεις και τις ουκρανικές εξαγωγές σιτηρών.

Η Τεχεράνη έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υποστηρίξει καμία από τις δύο πλευρές στη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά είναι πρόθυμη να συμβάλλει σε μια διπλωματική λύση, ενώ έχει ανακοινώσει μια συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πετρέλαιο με τη ρωσική Gazprom.

ΠΗΓΗ:IN.GR