Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: «Εκείνος φτιάχνει παλάτια κι ο λαός πεινάει»

Λάβρος ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την καινούρια θερινή κατοικία που χτίζει στη Μαρμαρίδα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «ο άνθρωπος χτίζει θερινό παλάτι για τον εαυτό του κι ο λαός πεινάει.

Έφτιαξε ένα νέο θερινό παλάτι για τον εαυτό του. Καλώ τους αδελφούς μου που ψήφισαν το κόμμα AKΡ. Εάν απαγορεύεται η σπατάλη και πηγαίνετε και τους ψηφίζετε, διαπράττετε επίσης αμαρτία.

Κάνουν του κόσμου τις σπατάλες. Έχουν θερινά, έχουν χειμερινά, ιπτάμενα παλάτια.

Από το 2003, έχουν εκδώσει 6 εγκυκλίους λιτότητας. Πρόσφατα, εκδόθηκε άλλη μια, όπου μέσα σε αυτή υπάρχει κι ένα νέο παλάτι. Εκδίδει εγκύκλιο και λέει ‘εγώ εξαιρούμαι’. Αφού εσύ εξαιρείσαι, γιατί να υπακούσει ο πολίτης;

Συνεχίζουν τη ζωή μέσα στη χλιδή, την πομπώδη διαφθορά, τη δωροδοκία, τη διαπλοκή, τον οχετό και τη σπατάλη. Είναι η σπατάλη αμαρτία; Είναι. Αλλά εκείνος λέει, ‘θα συνεχίσω να αμαρτάνω’.

Πούλησαν τα εργοστάσια, πούλησαν τα οικόπεδα. Πούλησαν όλες τις αποταμιεύσεις της δημοκρατίας.

Δεν έχω δει ποτέ άλλον να διαπράττει τόσο μεγάλη προδοσία στη χώρα του. Ξέρω ότι θα με μηνύσει ξανά, αλλά αντί να καταθέτει αγωγές αποζημίωσης, ας έρθει να με αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη χώρα.

«Η τουρκική λίρα ‘λιώνει’ μπροστά στο ξένο νόμισμα. Τα επιτόκια αυξάνονται συνεχώς. Η ανεργία έφτασε τα 10 εκατομμύρια. Η φτώχεια και η διαφθορά αυξάνονται. Οι τιμές αυξάνονται επίσης. Ο βαρύτερος φόρος είναι ο φόρος του πληθωρισμού.

Κάθε καλοκαίρι συνήθως οι τιμές πέφτουν, τώρα οι τιμές αυξάνονται. Τί θα συμβεί το χειμώνα; Δεν νοιάζονται αν οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα.

Μια γυναίκα που πουλούσε λαχανικά στην αγορά του Ντιγιάρμπακιρ είπε: «Ο λόγος για την ακρίβεια είναι ξεκάθαρος, αν ρωτήσετε ένα 10χρονο παιδί, θα σας πει αμέσως το γιατί. Ο λόγος είναι το σύστημα. Ούτε πρόσφυγες να ήμασταν στη χώρα μας.

Η πολιτική εξουσία παραδόθηκε στα διεθνή μονοπώλια τσιγάρων», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε μάλιστα σε ντιμπέιτ τον Ερντογάν σχετικά με το εργοστάσιο παλετών τεθωρακισμένων, το οποίο υποστηρίζει ότι πούλησε στο Κατάρ.

«Εάν τολμάς, ας βγούμε δημόσια στην τηλεόραση να συζητήσουμε για το εργοστάσιο παλετών τεθωρακισμένων. Αν έχετε την τόλμη, αν έχεις το θάρρος. Μπορεί να βγει; Δεν μπορεί», είπε, ρίχνοντάς του το γάντι.

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων