Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει "ό,τι πρέπει να κάνει" για να τηρηθεί η εκεχειρία στον Λίβανο

Το Ισραήλ θα κάνει "αυτό που πρέπει να κάνει" προκειμένου να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο στην Ιερουσαλήμ.

"Η Χεζμπολάχ πρέπει να αφοπλιστεί, και το Ισραήλ θα προτιμούσε ο λιβανικός στρατός να αναλάβει, αλλά κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει πως το Ισραήλ θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει προκειμένου να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός και να προασπιστούμε την ασφάλειά μας", είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως η πρόσφατη επίθεση σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ στη Βηρυτό "δεν είναι ενθαρρυντική".

Ο Μπ. Νετανιάχου είπε εξάλλου πως το Ισραήλ "θα τελειώσει τη δουλειά" προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του Ιράν, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Τους τελευταίους 16 μήνες, το Ισραήλ κατάφερε ισχυρό πλήγμα στο Ιράν επειδή κατέφυγε στην τρομοκρατία, υπό την υποστηρικτική διοίκηση του προέδρου (Ντόναλντ)Τραμπ και με την αμέριστη υποστήριξή σας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε και πρόκειται να τελειώσουμε τη δουλειά", είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ο οποίος πρόσθεσε πως "το Ισραήλ και οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα δίπλα για να αντιμετωπίσουν την απειλή του Ιράν".

Το Ισραήλ θα "ενεργήσει" αν απειληθούν τα σύνορά του με τη Συρία, είπε ακόμη ο Μπ. Νετανιάχου στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

"Αν μια άλλη δύναμη στη Συρία πιστεύει πως το Ισραήλ θα επιτρέψει σε άλλες εχθρικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τη Συρία ως βάση επιχειρήσεων εναντίον μας, πλανάται πλάνην οικτρά", είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. "Το Ισραήλ θα ενεργήσει για να σταματήσει την εμφάνιση οποιασδήποτε απειλής κοντά στα σύνορά του στη νοτιοδυτική Συρία", πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ