Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Το Πεκίνο απορρίπτει τον ισχυρισμό του Ζελένσκι ότι η Κίνα προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε σήμερα ως «αβάσιμη» την κατηγορία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η χώρα προμηθεύει όπλα στη Ρωσία.

Παρά τη διατήρηση στενών οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία κατά τον τριετή πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, η Κίνα έχει επιδιώξει να εμφανίσει μια εικόνα ουδετερότητας και αρνείται την όποια ανάμιξη στον πόλεμο.

Η σημερινή απάντηση έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη ημέρα ότι η Κίνα προμηθεύει τη Ρωσία με όπλα και πυρίτιδα, ενώ την κατηγορεί ότι κατασκευάζει όπλα σε ρωσικό έδαφος.

Η Κίνα δεν διέθεσε ποτέ θανατηφόρα όπλα σε καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λιν Τζιαν σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η θέση της Κίνας για το ουκρανικό θέμα ήταν ανέκαθεν ξεκάθαρη», δήλωσε ο Λιν. «Ήταν ενεργά αφοσιωμένη στην προώθηση μιας εκεχειρίας και τον τερματισμό της σύγκρουσης, καθώς και στην ενθάρρυνση ειρηνευτικών συνομιλιών».

Η Κίνα είναι αντίθετη σε αβάσιμες κατηγορίες και πολιτική χειραγώγηση, δήλωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness