Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας αναγκάστηκαν να κάνουν ευθανασία στη φάλαινα Μπελούγκα, καθώς παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας για μία εβδομάδα, πέθανε κατά τη διάρκεια μιας της επιχείρησης διάσωσής της.

Η ανακοίνωση του θανάτου του κήτους έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία. "Παρά την τεράστια προσπάθεια να διασωθεί η φάλαινα Μπελούγκα, με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ζώου», ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης του Καλβάντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, η φάλαινα υπέστη ευθανασία, αφού παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσηςΠέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσης  JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Η Μπελούγκα, αναμενόταν να τοποθετηθεί σε φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί στη θάλασσα, πάνω «σε άχυρο ή άλλο υλικό που θα είναι άνετο», διευκρίνισε η Ιζαμπέλ Ντορλιά-Πουζέ, γενική γραμματέας της νομαρχίας Ερ, πριν από την έναρξη της λεπτής επιχείρησης.

Οι διασώστες είχαν προγραμματίσει να απελευθερώσουν τη φάλαινα βάρους 800 κιλών στη θάλασσα.

Πέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσηςΠέθανε η φάλαινα Μπελούγκα κατά τη διάρκεια της διάσωσης  JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό είχε διαμορφωθεί στο λιμάνι του Ουιστρεάμ (βόρεια Γαλλία) για την υποδοχή της φάλαινας, όπου θα έμενε για τρεις ημέρες, ώστε να γινόταν στη συνέχεια η επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων