Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ρωσία: Νέος μυστηριώδης θάνατος δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία - Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι

Αυξάνονται οι θάνατοι πλούσιων Ρώσων επιχειρηματιών υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Yuri Voronov, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με την Gazprom, βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς στην πισίνα της έπαυλής του.

Ένας πολυεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός με τραύμα από πυροβολισμό στην έπαυλή του. Πρόκειται για έναν ακόμη επιχειρηματία που πεθαίνει τους τελευταίους μήνες και που είχε δεσμούς με τον ενεργειακό "γίγαντα" Gazprom.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Yuri Voronov, 61 ετών, επικεφαλής μιας εταιρείας logistics που είχε επικερδή συμβόλαια με την Gazprom στην Αρκτική, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ένα πάμπλουτο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης γύρω στις 14:00 τη Δευτέρα (04/07).

Ο Voronov βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και, συγκεκριμένα, από ένα πιστόλι Grand Power, ενώ αρκετές χρησιμοποιημένες σφαίρες εντοπίστηκαν στον πυθμένα της πισίνας. Ο πυροβολισμός φαίνεται να έγινε από κοντινή απόσταση.

Είναι ο έκτος, τουλάχιστον, πλούσιος Ρώσος επιχειρηματίας που πεθαίνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες από την αρχή του έτους, πολλοί από αυτούς έχουν διασυνδέσεις με την Gazprom, και δύο από αυτούς πέθαναν στο ίδιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης με τον Voronov.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή ερευνά τον θάνατό του, τον οποίο -προς το παρόν- αποδίδει σε «διαμάχη με επιχειρηματικούς εταίρους». Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ερευνητές ότι ο Voronov πίστευε ότι του είχαν κλέψει πολλά χρήματα «ανέντιμοι» εργολάβοι και συνεργάτες.

Ωστόσο, ένας αριθμός θανάτων σε άλλα αρχοντικά κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχει οδηγήσει σε φήμες για δολοφονίες που σκηνοθετούνται για να μοιάζουν με αυτοκτονίες.

Ο Alexander Tyulakov, 61 ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος της Gazprom σε θέματα οικονομικών και ασφάλειας, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στην περιοχή Leninsky από τον εραστή του τον Φεβρουάριο. Οι ερευνητές είπαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι το σώμα του έφερε σημάδια ξυλοδαρμού, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο απαγχονισμός ήταν σκηνοθετημένος.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στην ίδια περιοχή, ο 60χρονος Leonid Shulman βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στο μπάνιο του. Ήταν επικεφαλής του Τμήματος Μεταφορών της Gazprom Invest, ενός υποκαταστήματος του ενεργειακού γίγαντα που χειρίζεται διάφορα επενδυτικά σχέδια.

Ο δισεκατομμυριούχος Alexander Subbotin, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ενεργειακού γίγαντα Lukoil, βρέθηκε επίσης νεκρός τον Μάιο, αφού «έλαβε συμβουλές από σαμάνους». Μια θεωρία λέει ότι δηλητηριάστηκε από δηλητήριο βάτραχου που του προκάλεσε καρδιακή προσβολή.

Τον Απρίλιο, ο πλούσιος Vladislav Avayev, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, φαίνεται ότι έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού σκότωσε την 47χρονη σύζυγό του Yelena και την 13χρονη κόρη του. Είχε υψηλούς δεσμούς με το κορυφαίο ρωσικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Gazprombank. Φίλοι του αμφισβήτησαν αναφορές ότι ζήλευε μετά την παραδοχή της συζύγου του ότι ήταν έγκυος από τον οδηγό τους. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είχε πρόσβαση στα οικονομικά μυστικά της ελίτ του Κρεμλίνου.

Αρκετές ημέρες αργότερα ο πολυεκατομμυριούχος Sergey Protosenya βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ισπανία, αφού πρώτα σκότωσε με τσεκούρι τη σύζυγό του Natalia και την έφηβη κόρη τους. Ήταν πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Novatek, μιας εταιρείας που επίσης συνδέεται στενά με το Κρεμλίνο.

Την περασμένη εβδομάδα ένας πολυεκατομμυριούχος κινητής τηλεφωνίας και η σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου σε μια άλλη υπόθεση που προκάλεσε ερωτήματα.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR

    

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων