Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σολτς: Ο Πούτιν εξακολουθεί να μη θεωρεί «λάθος» τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θεωρεί ούτε τώρα ότι η εισβολή στην Ουκρανία ήταν λάθος, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ρώσο πρόεδρο, ενώ επανέλαβε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των Ουκρανών. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να συντονίζει τις ενέργειές της με τους συμμάχους της και δεν θα προχωρήσει μόνη της, παρά τις πιέσεις.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θεωρεί τον πόλεμο λάθος και δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια μεγαλύτερη συνειδητοποίηση ότι ήταν λάθος να ξεκινήσει αυτός ο πόλεμος. Επιπλέον, δεν υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι σχηματίζεται μια άλλη άποψη», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, αλλά τόνισε και ότι θεωρεί σωστό «να συζητούμε μεταξύ μας και να λέμε αυτό που έχουμε να πούμε». Επειδή «πιστεύω ακράδαντα ότι η Ρωσία πρέπει να αποσυρθεί, ότι τα στρατεύματά της πρέπει να αποσυρθούν, προκειμένου η ειρήνη να έχει μια ευκαιρία στην περιοχή - και καθημερινά καθίσταται όλο και πιο σαφές ότι αυτή είναι και η μόνη προοπτική -, γι' αυτό πρέπει να συζητούμε», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο Όλαφ Σολτς ζήτησε από τον κ. Πούτιν την πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την εξεύρεση διπλωματικής λύσης.

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο η Γερμανία να στείλει επιπλέον βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, ο καγκελάριος επανέλαβε εμφατικά ότι το Βερολίνο «δεν θα προχωρήσει μόνο του». Η Γερμανία, πρόσθεσε, «είναι μια από τις χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ουκρανία: οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και με παραδόσεις όπλων κρίσιμων για την εξέλιξη της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία». Με τα όπλα αυτά, είναι εμφανές ότι η Ουκρανία καθίσταται ικανή να υπερασπιστεί τον εαυτό της. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε σε αυτή τη γραμμή», ξεκαθάρισε ο καγκελάριος.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness