Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

            

Τόκιο 2020: Συνεχίζεται η έρευνα για τον Τακαχάσι


    Μια εταιρεία που διευθύνεται από ένα από τα πρώην στελέχη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, έλαβε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από τον χορηγό των Αγώνων «AOKI Holdings Inc», επιπλέον των συμφωνημένων πληρωμών, που ερευνούν οι εισαγγελείς του Τόκιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιαπωνικού Τύπου.

    Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Nikkei», η AOKI πλήρωσε περίπου 230 εκατομμύρια γιεν (1,7 εκατομμύρια δολάρια) σε μια θυγατρική της διαφημιστικής εταιρείας Dentsu το φθινόπωρο του 2017, η οποία αργότερα μεταφέρθηκε σε μια εταιρεία που διοικείται από τον Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο 2020. Στην συνέχεια, δεκάδες εκατομμύρια γεν μεταφέρθηκαν σε δύο αθλητικούς οργανισμούς, ενώ η εταιρεία του Τακαχάσι, κράτησε τα υπόλοιπα 150 εκατομμύρια γιεν. Παράλληλα, η εφημερίδα « Yomiuri», αναφέρει την αρχική πληρωμή στα 250 εκατομμύρια γιεν (1,9 εκατομμύρια δολάρια).

    Ο Τακαχάσι και ο πρώην πρόεδρος της AOKI, Χιρονόρι Αόκι, δήλωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτε παράνομο σχετικά με τα χρήματα, ανέφερε η «Nikkei», επικαλούμενη μια πηγή, σύμφωνα με την οποία, ο Τακαχάσι είπε στους εισαγγελείς ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν ως αμοιβή για συμβουλευτική εργασία που έκανε από το 2009 και όχι για ποσό, που είχε λάβει ως διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής.

    Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψαν ότι εισαγγελείς εισήλθαν στο σπίτι του Τακαχάσι και στα κεντρικά γραφεία της AOKI. Οι εκθέσεις ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς ερευνούσαν 45 εκατομμύρια γιεν (340.000 δολάρια) σε ύποπτες πληρωμές προς αυτόν.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ανέφερε τον Μάρτιο του 2020, ότι ο Τακαχάσι, πληρώθηκε περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια δολάρια το 2013 και το 2014 από την Ολυμπιακή επιτροπή του Τόκιο, για άγνωστες δραστηριότητες. Εκείνη την εποχή, είχε δηλώσει στο «Reuters», ότι το έργο του περιελάμβανε την άσκηση πιέσεων στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) και επεσήμανε ότι δεν υπήρχε τίποτε μεμπτό με τις πληρωμές που έλαβε ή τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποίησε τα χρήματα.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Το μήνυμα που μεταφέρουν από τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι των συνδυασμών που μετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι στη Περιφέρεια...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων