Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μνημόσυνο και μια λιτή εκδήλωση στο Καρπενήσι για τα 30 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη

Πέρασαν 30 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Βουλευτή Ευρυτανίας Παύλου Μπακογιάννη , αλλά οι ευρυτάνες δεν τον ξέχασαν ποτέ .

Με την τέλεση μνημοσύνου και την πραγματοποίηση μιας απλής, λιτής εκδήλωσης, ο Δήμος Καρπενησίου τίμησε τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, που έπεφτε νεκρός  πριν 30 χρόνια από τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη.

Στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου 2019, στο πρώην Κοιμητήριο Καρπενησίου, εκεί όπου υπάρχει ο τάφος του Παύλου Μπακογιάννη, τελέστηκε, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Γεωργίου, επιμνημόσυνη δέηση και αμέσως μετά, οι παρευρισκόμενοι μετακινήθηκαν ως το Πάρκο «Παύλος Μπακογιάννης».στις 10.30 περίπου πραγματοποιήθηκε μια μικρή εκδήλωση στη μνήμη του δολοφονηθέντος βουλευτή Ευρυτανία. Ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, προτού στο βήμα ανέβει για να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία ο κ. Δημήτρης Καρατσίκης, Διευθυντής Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου και φίλος του Π. Μπακογιάννη.

Αναφέρθηκε στα γεγονότα του ’89 και τη δολοφονία Μπακογιάννη, έκανε λόγο για έναν οραματιστή πολιτικό με αυθεντική αγάπη και όραμα για την Ευρυτανία και τους ανθρώπους της, αναφέρθηκε στο ιστορικό κατασκευής του πάρκου προς τιμήν του, μίλησε για τα διαχρονικά ιδεώδη που τον χαρακτήριζαν -με κορωνίδα την προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης.

 

Στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Παύλου Μπακογιάννη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, η περιφερειακή σύμβουλος κα Κατερίνα Καλαντζή, αντιδήμαρχοι των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας κ. Κώστας Λαθύρης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας-Πυροσβεστικής και απλοί πολίτες.

Φωτογραφίες

    

 

Απόψεις

randomness