Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στηρίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης για αθλητές ΑμεΑ

 Μια συνάντηση διαφορετική από τις συνηθισμένες, έγινε χθες στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Τα γραφεία της ΕΙΟ, επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αποδεχόμενος πρόσκληση της διοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην ιστιοπλοΐα για αθλητές ΑμεΑ και να βοηθήσει, έτσι ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης και αγώνων.
 
    Στην συζήτηση έλαβαν μέρος, η πρόεδρος της ΕΙΟ, Νίκη Αναστασίου, το μέλος του Δ.Σ και εκπρόσωπος των αθλητών πανελληνιονίκης Αμεα Στράτος Αχλάτης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ και Παραολυμπιονίκης, Βασίλης Χριστοφόρου, η γραμματέας της ίδιας επιτροπής και Ολυμπιονίκης, Σοφία Παπαδοπούλου και η πρόεδρος του σωματείου «Ιστιοπλοΐα για Όλους», Κική Σέρφα.
 
    Ο κ. Κυμπουρόπουλος ενημερώθηκε ότι η ανάπτυξη ιστιοπλοΐας ΑμεΑ έχει αρχίσει από το 2003, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει στα άλλα αθλήματα, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν ξεχωριστά σωματεία μόνο για ιστιοπλοΐα ΑμεΑ.

    Αντίθετα, οι αθλητές ΑμεΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους αθλητές της ιστιοπλοΐας. Γίνονται, μάλιστα, αγώνες με μικτά πληρώματα, όπου το ένα μέλος είναι αθλητής ΑμεΑ και το άλλο μέλος, όχι.
 
    Τα τελευταία τρία χρόνια, η ΕΙΟ «τρέχει» ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την ιστιοπλοΐα ΑμεΑ στην περιφέρεια και ήδη έχουν ενταχθεί σ’ αυτό, πέντε όμιλοι της Περιφέρειας και συγκεκριμένα, ο Ι.Ο Πατρών, ο Ι.Ο. Ηρακλείου, ο Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, ο Ν.Ο. Χίου και ο Ν.Ο. Βόλου και Αργοναύτες. 

    Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται ακόμη πέντε όμιλοι της Περιφέρειας για να ενταχθούν στο πρόγραμμα Blu Mediterraneo το οποίο είναι χορηγία του Ιταλικού Ιδρύματος «FondazioneTerzo Pilastro Internazionale». Πρόκειται για τον Ν.Ο. Σαντορίνης, τον Ν.Ο. Μεσολογγίου, τον Ι.Ο. Πόρτο Ράφτη, τον Ι.Ο. Κέρκυρας και τον Ν.Ο. Καλαμάτας «ο Ποσειδών».
 
    Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ζήτησε από τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει στο μέτρο του δυνατού, αυτήν την προσπάθεια μέσω ειδικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έχουν θεσπισθεί για αθλητές ΑμεΑ.
 
    Ο κ. Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του Disability intergroup του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποσχέθηκε ότι θα το ερευνήσει και στη συνέχεια θα ζητήσει από την ΕΙΟ να καταθέσει επίσημα συγκεκριμένες προτάσεις μαζί με άλλες Ομοσπονδίες του εξωτερικού, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα ίδια προγράμματα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...
randomness