Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα;

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά κάτι θα γίνει με τα ιαματικά και θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. 

Ακούσαμε τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να μιλά για την προοπτική να γίνει η Φθιώτιδα “Διεθνές Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού”. Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του υπουργού γιατί έχουν περάσει δεκαετίες ακούγοντας πολλά λόγια για την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας. Στην πράξη όμως αυτό που εισπράτταμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια απαξίωση και εγκατάλειψη του συγκριτικού πράγματι πλεονεκτήματος που διαθέτουμε. Ακόμα και κάποιες επενδύσεις ιδιωτών που έγιναν στο παρελθόν δεν είχαν μέλλον με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν στην πορεία και οι περιοχές όπου στήθηκαν ξενοδοχεία να ερημώσουν.

Η μοναδική επένδυση που επιβίωσε και συνεχίζει να λειτουργεί ήταν αυτή με το “Γαλήνη” στα Καμένα Βούρλα. Βρέθηκε ένας σοβαρός επενδυτής έβαλε τα ωραία του λεφτά, στηρίχθηκε και από το κράτος και έφτιαξε ένα ξενοδοχείο πρότυπο για όλη τη Φθιώτιδα, Ένα ξενοδοχείο που ανταγωνίζεται σε φήμη μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ανα την επικράτεια.

Από εκεί και πέρα το απόλυτο χάος. Φτάσαμε στο σημείο να μετατρέψουμε σε Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών τις Θερμοπύλες, αδιαφορώντας για τις οποιες αναπτυξιακές προοπτικές παρουσίαζε αυτή η παγκοσμίου φήμης περιοχή. Και οι μετανάστες άνθρωποι κατατρεγμένοι και βασανισμένοι είναι και καλά κάναμε και τους φερθήκαμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Θα μπορούσαν όμως οι τοπικές αρχές να το χειριστούν διαφορετικά το μεταναστευτικό στο βαθμό που μας αφορούσε.

Βέβαια σήμερα μπορούμε να μιλάμε απο καλύτερη θέση για την αξιοποίηση των ιαματικών και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών.

Υπάρχει ένας οδικός χάρτης με βάση τον οποίο βαδίζουμε.

Σε αυτόν τον οδικό χάρτη θέλησε να αναφερθεί ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης που συνόδευσε τον υπουργό στις επισκέψεις του στις ιαματικές περιοχές του νομού.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση, είπε, να έχουμε προσωρινό ανάδοχο στον διαγωνισμό που έγινε για το οικόπεδο των 400 στρεμμάτων που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο “Γαλήνη”. Έτσι “τρέχουν” οι διαδικασίες και φυσικά υπάρχει και η ρήτρα για πρώτη φορά, στα τέσσερα χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και οτιδήποτε προβλέπουν οι ρήτρες του διαγωνισμού απ’ τον ανάδοχο, για να γίνουν οι επενδύσεις και οι αναβαθμίσεις στα Λουτρά ‘Ιπποκράτης”, τα “Ράδιον” και “Θρόνιον”, που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, καθώς και το υπέροχο άλσος των Καμένων Βούρλων, που ανήκει κι αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ και στο ξενοδοχείο “Γαλήνη”».

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε καλύτερα και θα γίνουν κάποιες παραγωγικές επενδύσεις στον τόπο μας.

                                                                                                                                                                            Χρήστος Αλεξανδρής 

 

 

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...