Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Εξ... άρσεις!!!

Αν λειτουργούσε το σύστημα     


@ Διάβασα τη συνέντευξη του καθηγητή του ΕΜΠ Γιώργου Καραγιαννίδη στο “Πρώτο Θέμα”.

Ο άνθρωπος είπε το εξής απλό: «Αν λειτουργούσε το σύστημα σηματοδότησης και ελέγχου ή το ακόμα πιο προηγμένο ασύρματο σύστημα GSM-R για τα οποία η ΕΡΓΟΣΕ έχει συνολικά ξοδέψει περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 10 χρόνια (σσ: στην Ελλάδα ως γνωστόν λεφτά πάντα υπάρχουν !!), το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Δικαιολογίες για καθυστερήσεις στην παράδοση και λειτουργία των συστημάτων αυτών, δεν υπάρχουν είπε ο καθηγητής, προσθέτοντας πως “σε ένα δίκτυο με τμήματα χωρίς σηματοδοσία και έλεγχο, στο οποίο κινούνται τρένα με μεγάλη ταχύτητα, είναι μεγάλη και η πιθανότητα ατυχήματος”.

Ένα το κρατούμενο.


Οι κατάλληλοι άνθρωποι

@ Ας πάμε τώρα και στο λάθος του Σταθμάρχη ! Όπως έγινε γνωστό η τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη σταθμαρχών δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Μεταξύ των προϋποθέσεων έθετε και τον όρο οι υποψήφιοι να μην έχουν υπερβεί το 42ο έτος της ηλικίας τους.

Ο διαγωνισμός αφορούσε την πρόσληψη συνολικά 90 υπαλλήλων από τους οποίους οι 36 θα καταλάμβαναν θέσεις Σταθμαρχών.

Ερώτημα : Πως ο 59χρονος Σταθμάρχης που σήμερα διώκεται για κακούργημα, τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο αφού υπερέβαινε κατά πολύ το ηλικιακό όριο της προκήρυξης ;

Πώς μπόρεσε δηλαδή να παρακάμψει τον διαγωνισμό και να προσληφθεί από αυτούς που διενήργησαν τον διαγωνισμό και υποτίθεται ότι ήταν επιφορτισμένοι και με τον αν αυτοί που κάνουν τις αιτήσεις πληρούν και τους όρους του διαγωνισμού;  Έβαλε το χεράκι του κανένας υπουργός ή βουλευτής μόνο και μόνο επειδή παλιότερα δούλευε στον ΟΣΕ από τον οποίο είχε αποχωρήσει πριν 10 χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος κινητικότητας του δημοσίου προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο υπουργείο Παιδείας ;

Διαβάζουμε σήμερα ότι ο 59χρονος επέστρεψε στον ΟΣΕ το 2022 και αφού πέρασε από μία εκπαίδευση 6 μηνών τοποθετήθηκε Σταθμάρχης στη Λάρισα.

Όπως λένε μάλιστα οι φίλοι του ήθελε να φύγει σιδηροδρομικός όπως ξεκίνησε. Και το “μεγαλόψυχο” ελληνικό κράτος του έκανε τη χάρη. Αλλά βρε αδελφέ δεν υπήρχε κανένα άλλο πόστο για να τον τοποθετήσει.

Έκανε Σταθμάρχη έναν άνθρωπο που είχε φύγει από τον ΟΣΕ από το 2012 ; Σήμερα ο Σταθμάρχης θα πληρώσει για το λάθος του. Αυτός που τον τοποθέτησε Σταθμάρχη θα αναλάβει καμία ευθύνη ;

Θα πει κάποιος γιατί τα γράφουμε όλα αυτά. Απλά για να καταδείξουμε τις αδυναμίες μας. Δεν έχουμε που δεν έχουμε συστήματα ασφαλείας, αλλά δεν τοποθετούμε σε καίριες θέσεις και τους κατάλληλους ανθρώπους !

 

Έγραψε βιβλίο ο Νίκος Τσώνης

@ Ο γιατρός και πρώην βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Τσώνης καθόλου λογοτεχνικός όπως ο ίδιος λέει για τον εαυτό του κατόπιν προτροπής φίλου του άρχισε να γράφει. Και γράφοντας ολοκλήρωσε ένα ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο “Το δαχτυλίδι του ΑΚ ΝΤΑΓ ΜΑΝΤΕΝ”. Πρόκειται για ένα βιβλίο με πολλές αναφορές σε γεγονότα που σημάδεψαν την νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου.  




Το βιβλίο του γιατρού, πολιτικού και συγγραφέα πλέον Νίκου Τσώνη θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Δευτέρα 6 Μαρτίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας στις 7:00 μμ.

Ομιλητές θα είναι ο σκηνοθέτης Κώστας Καρκάνης, και δύο συγγραφείς ο Νίκος Τσίτσας και ο Δημήτρης Φαφούτης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η ποιήτρια Βασιλική Νικοπούλου και ο ποιητής Βασίλης Τσακίρογλου, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η φιλόλογος Ευαγγελία Δημοπούλου.

Να ευχηθούμε στο Νίκο Τσώνη καλοτάξιδο το βιβλίο του.

Γράμμα “προς πολίτες”


Ακούγοντας τον υπουργό Μεταφορών που παραιτήθηκε να δηλώνει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για τα λάθη του ελληνικού κράτους, συμπέρανα ότι ευθύνη έχει και ο Τρικούπης που δεν φρόντισε να μας παραδώσει ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο με συστήματα ασφαλείας !

Ο “Ταχυδρόμος”

 

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…»

Tο μήνυμα του Πυροσβεστικού Σώματος για την τραγωδία των Τεμπών


6 ΜΑΡΤΙΟΥ 1910
(Η εξέγερση του Κιλελέρ)


Αγρότες βγάλτε τα τρακτέρ
Είναι η επέτειος του Κιλελέρ
Όχι όμως τις οδούς να κλείσετε
Αλλά αυτούς που πέσαν να τιμήσετε

Αυτούς που πέσαν στον αγώνα
Για να ‘χουν ένα κομμάτι γης
Που μέχρι τότε οι τσιφλικάδες
Τους πάταγαν καταγής

Ο κάμπος τότε ανήκε
Στους τσιφλικάδες τους ολίγους
Που είχανε για υπηρέτες
Τους αγρότες τους κολλήγους

Μα ένας φλογερός κεφαλλονίτης
Ο Μαρίνος ο Αντύπας
Ξεσήκωσε τότε τους κολλήγους
Που τα βάλαν με τους ολίγους

Γίνανε πολλοί αγώνες
Έπεσαν πολλοί κολλήγοι
Μα από τότε έχασαν
Τα προνομία οι λίγοι

Έγιναν απαλλοτριώσεις
Κι από τους γαιοκτήμονες
Απέκτησαν γεωργικό κλήρο
Και οι φτωχοί ακτήμονες

Αγρότες πρέπει να τιμάτε
Πάντοτε τον Μαρίνο Αντύπα
Το φλογερό το ταχυδρόμο
Που άνοιξε σε εσάς τον δρόμο

Για ν’ αποκτήσετε όλοι
Τα δικαιώματα σας
Και ν΄αποκτήσετε με μιας
Χωράφια που  να ναι δικά σας

Fragian

 

 

Απόψεις

Μπορεί να είμαστε ελιτιστές ως έθνος. Μπορεί, βέβαια, να είμαστε απλώς απογοητευμένοι. «Διαλέξτε και πάρτε». Η ουσία, όμως, είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές χώρες στον...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness