Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με απεργιακές συγκεντρώσεις σε Λαμία και Λάρυμνα τιμούν την Πρωτομαγιά!

Αγωνιστικά με απεργιακή συγκέντρωση στην παραλία της Λάρυμνας, στις 10.30 π.μ., θα τιμήσουν και τη φετινή Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους, δίνοντας παράλληλα συνέχεια στον αγώνα τους για την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και των μεταλλείων, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, αλλά και για τις καταβολές που τους οφείλουν.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, καταγγέλλοντας παράλληλα την κατάσταση απαξίωσης και διάλυσης της εταιρείας, σε μια περίοδο που η τιμή του νικελίου είναι ιδιαίτερα υψηλή.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης και κυρίως των υπουργείων Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ η ΛΑΡΚΟ γκρεμίζεται.

Πάνω από 150 εκατομμύρια σπαταλήθηκαν για να απαξιωθεί και να σταματήσει η λειτουργία της σε μία περίοδο που οι τιμές του νικελίου έχουν σταθεροποιηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία της χώρας», αναφέρουν τα Σωματεία, σημειώνοντας ότι την ώρα που ο πλούτος της ΛΑΡΚΟ παραδίδεται στα μεγάλα συμφέροντα, οι εργαζόμενοι ζουν με την αγωνία για το αύριο.

«Δεν ξέρουμε αν θα επαναλειτουργήσει, αν θα έχουμε μεροκάματο. Μας έχουν κατακλέψει τον μόχθο μας, τις αποζημιώσεις, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.α. πολλά. Έχουν ψηφίσει να γίνουμε επιδοματίες ανεργίας σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και παγκοσμιοποίησης.

Σε αυτή την φάση οι μηχανές σκουριάζουν και τα παιδιά πεινάνε. Η πλειοψηφία των εργαζομένων αμείβονται χαμηλότερα από τα επίπεδα του πενιχρού βασικού μισθού, ενώ παράλληλα ξεπουλούν τα πάντα, δίνουν εκατομμύρια ευρώ από επιστροφές ρύπων, για τις ανάγκες της Διαχείρισης, ξεπουλάνε τα πάντα, μέχρι και τα πυρότουβλα», σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Οι περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ μαραζώνουν, νέοι εργαζόμενοι μεταναστεύουν.

Με ευθύνη της κυβέρνησης καθόμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία, ζητάμε εργασία και δεν μας δίνουν, ενώ παράλληλα έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο λέγοντας μας ότι καθόμαστε και πληρωνόμαστε.

Ποιους, εμάς που έχουμε θρηνήσει 80 νεκρούς και εκατοντάδες θανάτους από επαγγελματικές ασθένειες για την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ διαχρονικά».

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνουν αγωνιστικό ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, στις 10:30πμ, στην παραλία της Λάρυμνας και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τα δικαιώματά τους.

 

Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεια Διάκου από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας


Με συγκέντρωση στην Πλατεία Διάκου την Δευτέρα στις 10:30 πμ θα τιμήσει το διαχρονικό σύμβολο των αγώνων, την εργατική πρωτομαγιά το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. 





Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αποδώσει φόρο τιμής στους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, σε όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συνανθρώπους μας που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων» δηλώνει η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σοφία Ανεστοπούλου.

«Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την οργή μας για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 57 συνανθρώπους μας, επί το πλείστων νέα παιδιά, απαιτώντας διερεύνηση σε βάθος και απόδοση ευθυνών, αλλά και άμεση λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Βρισκόμαστε σε θέση μάχης, εκφράζοντας με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να προασπίσουμε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και να αποτρέψουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους που γονατίζουν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι για την ουσιαστική στήριξη της μισθωτής εργασίας, απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness