Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλήθειες και ψέματα

Έχει λεχθεί ότι τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται μετά το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές. Όσο κι αν αυτή η ρήση είναι αληθής για ορισμένους, δεν βρίσκει εφαρμογή ούτε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ούτε σε εμένα προσωπικά, ως υποψήφιος Βουλευτής.

Αρκεί να ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να ανακαλέσει τι έχει λεχθεί προεκλογικά και τι έγινε στη συνέχεια αλλά κυρίως να δει τους ισολογισμούς του κόμματος, από τους οποίους προκύπτει ότι δεν έχει υπέρογκες οφειλές και χρέη, όπως τα άλλα κόμματα που, κατά τη συνήθη και προσφιλή τακτική τους, τα μετακυλούν στους πολίτες ή τα διαγράφουν.

Ένα νοικοκυρεμένο οικονομικά κόμμα μπορεί να νοικοκυρέψει και το κράτος, ένα κόμμα που δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ίδιες του τις τεράστιες οφειλές, μπορεί άραγε να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας;

Η αλήθεια λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι καταγεγραμμένη ευκρινώς. Η δική μου αλήθεια, ως υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας, εδράζεται στέρεα επάνω στις αρχές και τα ιδεώδη της Δημοκρατίας.

Για εμένα, Δημοκρατία σημαίνει ελευθερία, δίκαια κατανομή των υποχρεώσεων και απονομή των δικαιωμάτων στους πολίτες, διασφάλιση των ευκαιριών για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη.

Σημαίνει ότι θα πάψουν να υπάρχουν αδικίες μισθολογικές και φορολογικές, ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους χωρίς να παρακολουθούνται από παράνομα λογισμικά. Πως οι θεσμοί του κράτους θα έχουν στη διάθεσή τους όλους τους πόρους, υλικοτεχνικούς αλλά και ανθρώπινους, για να επιτελούν το έργο τους με πληρότητα και με επάρκεια.

Σημαίνει πως τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με επάρκεια στελέχωσης, τα σχολεία θα έχουν εκπαιδευτικούς χωρίς την εκτρωματική δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης πάνω από το κεφάλι τους, όπως αυτή έχει σχηματοποιηθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για να μπορούν πραγματικά να διδάξουν τα παιδιά μας.

Σημαίνει πως το κοινωνικό κράτος θα είναι πράγματι κοινωνικό και όχι μόνο κατ’ όνομα.

Σημαίνει πως ο εργαζόμενος είναι εργαζόμενος και όχι ένας μονίμως εκβιασμένος υπάλληλος κάθε ανεξέλεγκτου αφεντικού.

Σημαίνει πως το εισόδημα του πολίτη θα είναι περισσότερο από επαρκές για την ικανοποίηση των αναγκών του.

Σημαίνει πως οι συνταξιούχοι θα αποκτήσουν και πάλι την αξιοπρέπειά τους.

Σημαίνει πως το ενεργειακό κόστος θα πάψει να είναι εφιάλτης.

Σημαίνει επίσης ότι οι Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες θα πάψουν να ζουν στο περιθώριο των ευκαιριών.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πρέπει επιτέλους να τελειώσουν σ’ αυτή την πολύπαθη χώρα της Ευρώπης.

Η αλήθεια είναι μέσα μας και οφείλουμε πια να τη διεκδικήσουμε με επιμονή.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι στη διάθεση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Είναι τεκμηριωμένο και κοστολογημένο. Είναι ένα πρόγραμμα στο οποίο πιστεύω και για το οποίο θέλω με πάθος και με ήθος να δουλέψω για να γίνει η πραγματικότητά του, πραγματικότητα της Ελλάδας τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Ευχή μου είναι όλοι μαζί να νοικοκυρέψουμε πραγματικά τον τόπο μας. Αυτή τη φορά στ’ αλήθεια, κι όχι στα ψέματα τα προεκλογικά.

Νίκος Πάπουτσας
Δικηγόρος
Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

    

 

Απόψεις

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου Φθαρτός κόσμοςψηλαφίζει  την μήτρα μουπριν ακόμη ανθίσει ζωή.Ταπεινά θέλω ζητούν να γεννηθούν σε καιρούς ξεχασμένους απ' αγκαλιές, σιμά...