Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πειθαρχική έρευνα κατά του Φερνάντες για ρατσιστικό τραγούδι

 Η διοίκηση της Τσέλσι με σημερινή ανακοίνωση της καταδίκασε τη συμπεριφορά του Εντσο Φερνάντες και γνωστοποίησε πως ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα και θα καλέσει σε απολογία τον 23χρονο Αργεντινό διεθνή μέσο της ομάδας για το ρατσιστικό τραγούδι του, στο αεροπλάνο της αποστολής της εθνικής Αργεντινής μετά την κατάκτηση του Copa America.

    Ο Φερνάντες φαίνεται σε σχετικό βίντεο, που έκανε το γύρο του διαδικτύου, να τραγουδάει ένα σύνθημα κατά της εθνικής Γαλλίας με ρατσιστικούς στίχους. Οι εικόνες αυτές δημιούργησαν σάλο και ο Γάλλος αμυντικός της ομάδας του Λονδίνου, Γουέσλι Φοφανά, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποδόσφαιρο το 2024: Ασυγκράτητος ρατσισμός».

    Ο 23χρονος άσος της «αλμπισελέστε» αναγνώρισε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, τονίζοντας ότι όσα λέει το σύνθημα δεν αντικατοπτρίζουν τον χαρακτήρα του.  

   «Η Τσέλσι δεν έχει καμιά σχέση με διακρίσεις και ρατσισμό και ανακοινώνεται η πειθαρχική έρευνα για το απαράδεκτο περιστατικό με τον Εντσο Φερνάντες, ο οποίος κλήθηκε και θ' απολογηθεί για τη συμπεριφορά του», ανέφερε η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ