Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έκλεισαν την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ στέλνοντας μήνυμα προς την Κυβέρνηση... «ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη διαδήλωση με αποκλεισμό και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού και στις εξόδους της. Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκαν μαζικά Σωματεία της Λοκρίδας, της Αττικής, της Στερεάς και της Εύβοιας.

Στον κόμβο του Μαρτίνου στο 117 χιλιόμετρο απέκλεισαν  την στιγμή την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, εργαζόμενοι και συγκεντρωμένοι που μετακινήθηκαν από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Η  Αστυνομία διέκοψε  την κυκλοφορία και διοχέτευε την κίνηση στους παραδρόμους. Γι' αυτούς που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία η κυκλοφορία εκτρέπονταν  από τον κόμβο του Κάστρου και μέσω του παραδρόμου επανέρχονταν στην εθνική οδό στο ύψος της Μαλεσίνας.
Αντίθετα αυτοί που κινούνταν από Λαμία προς Αθήνα μετά τα διόδια της Τραγάνας, στον κόμβο της Μαλεσίνας εγκατέλειπαν την εθνική οδό, κινούνταν στον παράδρομο και επανέρχονταν  στον κόμβο του Κάστρου. H κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι αφού οι διαδηλωτές από τη ΛΑΡΚΟ εγκατέλειψαν τον κόμβο του Μαρτίνου και επανήλθαν στη συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.
Υπενθυμίζεται ότι οι διαδηλωτές κράτησαν για περίπου δύο ώρες κλειστή την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Μαρτίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ η Τροχαία έκανε εκτροπή της κυκλοφορίας από παράδρομους.
«Εσείς είστε η κινητήρια δύναμη που μας κρατάτε όρθιους για να συνεχίσουμε. Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Είμαστε περήφανοι που από συνάδελφοι γίναμε αδέλφια».
Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του  Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, Παναγιώτης  Πολίτης, υποδέχτηκε τους διαδηλωτές και ολους τους φορείς που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση στηρίζοντας τον αγώνα των εργαζομένων.
Στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα εκεί οπου εγινε η  απεργιακή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αποφασιστικοτητά τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις  με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα.   
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ λίγη ωρα αργότερα απέκλεισαν τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Μαρτίνου. Στη συνέχεια, εκεί πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη διαδήλωση, καθώς οι συγκεντρωμένοι πήγαν στα σημεία που αποκλείστηκαν.

 

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του Λ.Τ. της Πέμπτης 18/7.