Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο Πεκίνο ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας - Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του

Ο ανώτατος διπλωμάτης της Ουκρανίας είχε συνομιλίες για περισσότερο από τρεις ώρες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στην πόλη Γκουανγκτζόου σήμερα για αυτό που το Κίεβο έχει περιγράψει ως πολυήμερο ταξίδι που έχει στόχο να συζητηθούν τρόποι προκειμένου να επιτευχθεί μια «δίκαιη ειρήνη» στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία δεν έχει καταδικάσει επίσημα το Πεκίνο.

«Οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Διήρκεσαν για πάνω από τρεις ώρες συνολικά, περισσότερο από το προγραμματισμένο. Ήταν μια εις βάθος και ξεκάθαρη συζήτηση», δήλωσε στο Reuters πηγή από την ουκρανική αποστολή.

Στις αρχικές του δηλώσεις στη συνάντηση, ο Κουλέμπα δήλωσε ότι αναμένει «λεπτομερείς και ουσιαστικές συζητήσεις για τις διμερείς σχέσεις, τη διεθνή ατζέντα και, το κυριότερο, την πορεία προς την ειρήνη».

«Είμαι πεπεισμένος ότι μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία είναι προς τα στρατηγικά συμφέροντα της Κίνας και ο ρόλος της Κίνας ως παγκόσμιας δύναμης για την ειρήνη είναι σημαντικός», δήλωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness