Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σύστημα δασικής πυρανίχνευσης εγκαταστάθηκε στο Θεολόγο Λοκρίδας -Ηλίας Σανίδας : ''Ενισχύουμε την πυροπροστασία , διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής ''

Εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα δασικής πυρανίχνευσης, μια καινοτόμος λύση που θα δοκιμαστεί πιλοτικά στην ευαίσθητη περιοχή ΟΣΜΑΕΣ στον Θεολόγο του Δήμου Λοκρών. Ένα έργο μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης σημασίας για την περιοχή. Στόχος είναι η διευκόλυνση της επιτήρησης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών.
Πρόκειται για ένα σύστημα με κάμερες που αξιοποιούν ένα λογισμικό ανίχνευσης καπνού και φλόγας. Το λογισμικό λειτουργεί με σύγχρονες τεχνικές τεχνητής Νοημοσύνης και έχει κατασκευαστεί από Ελληνική εταιρεία ερευνητών. Μόλις αντιληφθεί καπνό ή φλόγα, στέλνει συναγερμό στα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανή εικόνα από τις κάμερες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Κ. Σανίδας σε δήλωση του, επεσήμανε:

«Ένα έργο μικρής κλίμακας αλλά μεγάλης σημασίας υλοποιήθηκε σήμερα, ενισχύοντας την ευαίσθητη περιοχή ΟΣΜΑΕΣ στο Θεολόγο του Δήμου Λοκρών. Η τοποθέτηση του σύγχρονου συστήματος πυρανίχνευσης, με τη θερμική κάμερα και τις τρεις κάμερες παρακολούθησης, αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την προστασία του περιβάλλοντος και των κατοίκων. Με αυτό το έργο, ενισχύουμε την ικανότητα να ανιχνεύουμε και να αντιμετωπίζουμε άμεσα πιθανές πυρκαγιές, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ευημερία της περιοχής μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου».

 

    

 

Απόψεις

Οι μπλε, πράσινοι και καφέ κάδοι απορριμμάτων! @ Η παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων μοιάζει καταπληκτικά με την παραγωγή και διαχείριση του ηλεκτρικού...
randomness