Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παρίσι 2024- Ανακάλεσαν τις διαπιστεύσεις τεσσάρων δημοσιογράφων του TASS


 Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων ανακάλεσε σήμερα (28/7) τη διαπίστευση τεσσάρων από τους δημοσιογράφους της στο Παρίσι, και ότι η επιτροπή απέδωσε την κίνηση σε απόφαση των γαλλικών αρχών, αλλά δεν έδωσε στη Μόσχα περαιτέρω εξηγήσεις.

 Το γραφείο του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση, αλλά σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την ανάκληση της διαπίστευσης αφορούν τον διοργανωτή των Αγώνων, Παρίσι 2024, με βάση πληροφορίες που παρέχονται από την κυβέρνηση.

 Ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους του TASS είπε στο Reuters ότι είχαν ενημερωθεί από τους διοργανωτές του Παρισιού 2024 ότι δεν θα είναι πλέον διαπιστευμένοι για τους Αγώνες. 
 Οι τέσσερις δημοσιογράφοι είναι δύο ρεπόρτερ και ένας φωτογράφος που είχαν έρθει για να καλύψουν τους Αγώνες καθώς και ένας ρεπόρτερ που εργάζεται στη Γαλλία.

 «Οι διοργανωτές είπαν ότι είχε να κάνει με την ασφάλεια», είπε ο δημοσιογράφος στο Reuters. Είπε ότι είχε ακόμα τη διαπίστευσή του, αλλά όταν προσπάθησε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας δεν ήταν πλέον έγκυρη. Είπε ότι η απόφαση άφησε διαπιστευμένο έναν φωτογράφο του TASS.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness