Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Στο πλευρό των εργαζόμενων στην επιχείρηση «Τσάνταλης» το ΚΚΕ

Στο πλευρό των εργαζόμενων στην επιχείρηση «Τσάνταλης» τάσσεται το ΚΚΕ και τους καλεί σε ετοιμότητα και οργάνωση του αγώνα τους «ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας που προχωράνε με τις πλάτες του κράτους και του Υπουργείου». 

Με ανακοίνωσή της, η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να βαδίσουν στα χνάρια των εργαζόμενων όπως στη ΛΑΡΚΟ, στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, σε μια σειρά άλλα εργοστάσια και χώρους όπου οι καθημερινά οι εργαζόμενοι δίνουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μέτρα προστασίας της υγείας τους, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις μισθών, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους».

Τους καλεί, δε, να παλέψουν για «την απόδοση του επιδόματος επίσχεσης εργασίας στο ακέραιο», «να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων», «να διασφαλιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και οι κεκτημένες μορφές πάλης τους απέναντι στο αντεργατικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων». Αλλά και στην περίπτωση που βρεθεί νέος εργοδότης «να εξασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι η οινοποιία «Τσάνταλης» έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης  Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness