Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΞΑΡΣΕΙΣ

Κυκλικός κόμβος εδώ και τώρα!

 

@ Η είδηση του θανάτου ενός συμπολίτη μας που έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην είσοδο της πόλης, μας σόκαρε όλους.
Η τροχαία θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το θανατηφόρο δυστύχημα και στοίχισε τη ζωή στον 71χρονο Σταύρο Κτενά, τον ελεύθερο επαγγελματία που γνώριζε όλη η Λαμία.


Δεν έχουμε γνώσεις συγκοινωνιολόγου για να αποφανθούμε τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινα θύματα σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου. Στη μνήμη όμως του συμπολίτη μας Σταύρου Κτενά που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του σήμερα, αυτό που προτείνουμε στις τοπικές αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία) είναι να κατασκευαστεί άμεσα κυκλικός κόμβος στο ύψος της ΔΕΗ.
Δεν θα μιλούσαμε σήμερα για ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο αν είχαμε προνοήσει και προχωρήσει στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε  κυκλικούς κόμβους στη Ξηριώτισσα  και στο Σερδάρη και να μην έχουμε φροντίσει να φτιάξουμε κυκλικό κόμβο στο ενδιάμεσο αυτής της διαδρομής στο ύψος δηλαδή της ΔΕΗ όπου διασταυρώνονται αυτοκίνητα ΙΧ και φορτηγά από πέντε διαφορετικές κατευθύνσεις υπολογίζοντας και την μεγάλη κίνηση που παρατηρείται στους παραδρόμους.
Οι κυκλικοί κόμβοι έχουν γίνει πλέον ο παγκόσμιος κανόνας οδικής ασφάλειας. Οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι είναι το μέτρο που σώζει ζωές. Κατά μήκος του συγκεκριμένου οδικού άξονα που διατρέχει την είσοδο της Λαμίας, έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν πολλές οικονομικές δραστηριότητες, αλλά και αρκετές δημόσιες υπηρεσίες. Εκατοντάδες άνθρωποι κινούνται καθημερινά στην κεντρική αρτηρία και στους παραδρόμους. Δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στην περιοχή και μάλιστα πολλά από αυτά είχαν τραγική κατάληξη για τους οδηγούς και τους επιβαίνοντες στα οχήματα.
Ας γίνει επομένως έργο μέγιστης προτεραιότητας η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Λαμίας στο ύψος της ΔΕΗ. Εξασφαλίζοντας συνθήκες ομαλής κυκλοφορίας χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές ακόμα και στις πιο μικρές μετακινήσεις μας μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.
Χρ. Α.

 

 

ΜΕ ΠΟΔΙΑ ΓΥΜΝΑ

Γράφει η Γιώτα Τριανταφύλλου









Ξαπλωμένη κι άυπνη
Με πόδια γυμνά
Ξόδεψα
Όλα τα φώτα
Μιας άγνωστης λεωφόρου.

Προχώρησα στα σκοτάδια
Και συνέχισα να χρωστώ.

Ήθελα να μην φταίω
Κι έβαλα παρωπίδες.
Ήθελα να αντέξω
Κι 'εμεινα ατάραχη
 
Άρχισα,να μιλώ σιωπηλά!

Ολόκληρο βιβλίο θα έγραφα
Μα θά 'πρεπε να το κρύψω.

Διάλεξα πάλι την λεωφόρο.

Με τόσα σκοτάδια
Πως μπορεί κανείς να δει
Πόσες σελίδες θα σκίσω;

    

 

randomness