Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τις μεσημεριανές ώρες στις Πετριές Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες, ωστόσο δεν υπάρχει πλέον ενιαίο ενεργό μέτωπο. 

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν βρίσκονται σε επιφυλακή και επί ποδός προκειμένου να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Στο σημείο παραμένουν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό).

Νωρίτερα, μηνύματα του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονταν σε Κλιμάκι, Λιανή Άμμο, Πετριές και Κριεζά. Συγκεκριμένα στις 01:23 ήχησε το 112 καλώντας όσους βρίσκονταν σε Κλιμάκι και Λιανή Άμμο Ευβοίας να απομακρυνθούν προς Κριεζά. Στις 05:30 εκδόθηκε εκ νέου 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Πετριές προκειμένου να απομακρυνθούν προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο, ενώ στις 07:33 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κριεζά καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Αλιβέρι.

Σημειώνεται ότι στην κατάσβεση συνδράμουν, επίσης, μεγάλος αριθμός εθελοντών, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Προληπτικά μετέβη στην περιοχή πυροσβεστικό πλοιάριο και το Λιμενικό Σώμα κινητοποιήθηκε με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Επίσης, δυνάμεις της ΕΛΑΣ αναπτύχθηκαν για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων. Ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness