Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δήμος Δομοκού :Ενημερωτική εκδήλωση για την Πανώλη Αιγοπροβάτων

 
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πανώλη Αιγοπροβάτων» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δομοκού,  με τη συμμετοχή κτηνοτρόφων της περιοχής . Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Δομοκού, ο οποίος σεβόμενος την ανησυχία των κτηνοτρόφων για τις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει η εξάπλωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, επεδίωξε την άμεση ενημέρωση για τη συγκεκριμένη νόσο από ειδικούς.
Ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κτηνοτροφία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής και για αυτό ο Δήμος Δομοκού στηρίζει εμπράκτως τους κτηνοτρόφους της περιοχής με συνεχείς ενημερώσεις. Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Δομοκού κ. Χρήστος Πετρόπουλος.
Η εισηγήτρια της ενημερωτικής εκδήλωσης κ. Ελένη Κίττα, Προϊσταμένη Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φθιώτιδας, συνέβαλε στην ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής σχετικά με την εξέλιξη της νόσου αλλά και τα σχέδια βιοασφάλειας στα οποία μπορούν να προχωρήσουν για να προστατέψουν το ζωικό τους κεφάλαιο. Η πανώλη αποτελεί μεταδοτική ιογενή ασθένεια που προσβάλει πρόβατα και αίγες, αλλά δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Όπως επισήμανε η κ. Ελένη Κίττα: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη προσοχή, πνεύμα συνεργασίας με τις κατά τόπους κτηνιατρικές αρχές και αυξημένη επαγρύπνηση ώστε οποιοδήποτε περιστατικό να διερευνηθεί εγκαίρως και σε περίπτωση διαπίστωσης εστίας ασθένειας να ληφθούν μέτρα αποφυγής και εξάπλωσης της νόσου».
Φωτογραφίες

    

 

randomness