Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ισότητα των φύλων δεν ισχύει στα εισιτήρια των Αγώνων


 Ενώ πολλά έχουν γίνει για την ισότητα των φύλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τους πρώτους Αγώνες 50-50 ανδρών-γυναικών μεταξύ των αθλητών, εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα στις επίσημες τιμές των εισιτηρίων,  στους αγώνες ανδρών και γυναικών.

 Ένα εισιτήριο στίβου συμπεριλαμβανομένου του τελικού των 100 μέτρων ανδρών κόστιζε έως και 980 ευρώ, αλλά γι αυτόν των 100μ. γυναικών ήταν 690 ευρώ και είχε επίσης τέσσερα άλλα αγωνίσματα μεταλλίων ενώ οι άνδρες δύο.
 Τα εισιτήρια του τελικού μπάσκετ ανδρών ήταν έως και 980 ευρώ έναντι 510 ευρώ για τις γυναίκες και στο ράγκμπι «7»  ένα εισιτήριο για τους ημιτελικούς και τους αγώνες μεταλλίων ανδρών κοστίζει έως και 200 ευρώ, ενώ στις γυναίκες 170 ευρώ.
 
 Αν και δεν αποτέλεσε σημείο συζήτησης στις συνεντεύξεις τύπου των αθλητών, η Άνα Κόκρελ, η οποία κέρδισε το ασημένιο στα 400 μέτρα με εμπόδια την Πέμπτη, ήταν δυσαρεστημένη για τη διαφορά στις τιμές των εισιτηρίων για ορισμένα από τα αγωνίσματα ανδρών και γυναικών.
 «Είναι απογοητευτικό, γιατί φαίνεται  σαν να είχαμε ισότητα στη συμμετοχή και μετά όχι ισότητα στη μεταχείριση. Το ότι είμαστε εδώ δεν σημαίνει ότι μας αντιμετωπίζουν ισότιμα», είπε η Κόκρελ.
 «Πώς θα αποδείξουμε ποτέ την αξία μας αν μας λέτε εκ των προτέρων ότι δεν αξίζουμε το ίδιο;»
 Η Κόκρελ είπε ότι ένιωθε ότι πολλές γυναίκες αθλήτριες έχουν περισσότερους ακόλουθους και ευρύτερη αναγνώριση από τους άνδρες.
 Μίλησε για την Σα Κάρι Ρίτσαρσον, που κέρδισε το ασημένιο στα 100μ. την περασμένη εβδομάδα και είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο της Vogue ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

 Φυσικά, υπάρχουν πολλά ολυμπιακά αθλήματα στο Παρίσι όπου οι τιμές είναι ίσες -- για παράδειγμα οι τελικοί τοξοβολίας ανδρών και γυναικών κοστίζουν το ίδιο έως και 190 ευρώ, και οι δύο τελικοί μπάντμιντον είχαν τιμή έως 320 και τα εισιτήρια μπιτς βόλεϊ έως 420.
 
 «Υπάρχει μεγαλύτερη ιστορία και παράδοση του ανδρικού αθλητισμού από τον γυναικείο αθλητισμό που, ως εκ τούτου οδηγεί σε ορισμένες υψηλότερες τιμές σε ορισμένα αγωνίσματα ανδρών», είπε ο Μάικλ Πέιν, ο οποίος κάποτε διηύθυνε τα δικαιώματα μετάδοσης, μάρκετινγκ και χορηγίας των Ολυμπιακών Αγώνων.
 Πρόσθεσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες «θέλει να διασφαλίσει ότι όλοι οι χώροι είναι γεμάτοι και το Παρίσι έχει κάνει την πιο απίστευτη δουλειά εκεί».
 Ωστόσο, για την Κοκρέλ, αυτό δεν είναι αρκετό:
 «Αισθάνομαι ότι το μόνο που έχω δει ήταν οι γυναίκες σε αυτούς τους Αγώνες, οπότε είναι πολύ απογοητευτικό που το βάζουν εκεί έξω από οικονομική άποψη ότι οι γυναίκες δεν είναι ίδιες. Είμαι ευγνώμων για την πρόοδο που έχουμε κάνει και περιμένουμε περισσότερη πρόοδο να ακολουθήσει».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness