Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόσχα: Δεν μπορούν να διεξαχθούν συνομιλίες με την Ουκρανία τώρα λόγω Κουρσκ. Οι προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι

Ο σύμβουλος της ρωσικής προεδρίας Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία προς το παρόν δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όμως η Ρωσία δεν αποσύρει τις ειρηνευτικές προτάσεις που είχε κάνει νωρίτερα.

Ο Ουσακόφ έκανε τα σχόλια σε βίντεο που μεταδόθηκε από το μέσο ενημέρωσης SHOT.

«Στο παρόν στάδιο, δεδομένης αυτής της επιχείρησης (Κουρσκ), δεν θα συνομιλήσουμε», είπε ο Ουσακόφ.

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας, η μεγαλύτερη στο ρωσικό έδαφος από μια ξένη δύναμη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου όταν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στο γόητρο του ρωσικού στρατού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι προτάσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες που διατύπωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο έχουν τώρα αποσυρθεί από το τραπέζι, ο Ουσακόφ απάντησε πως δεν έχουν αποσυρθεί.

«Όχι, (οι προτάσεις) δεν έχουν ακυρωθεί. Όμως σε αυτό το σημείο, βέβαια, θα ήταν εντελώς ακατάλληλο να εισέλθουμε σε οιουδήποτε είδους διαδικασία διαπραγμάτευσης», είπε ο Ουσακόφ.

Απαντώντας σε ερώτηση για πόσο καιρό η Μόσχα θα κρατήσει τη στάση της σταματώντας την προοπτική συνομιλιών με το Κίεβο, ο Ουσακόφ είπε:

«Δεν ξέρω. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, περιλαμβανομένου του μετώπου».

Ο Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο πως η Ρωσία θα βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο αν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να παραδώσει και τις τέσσερις περιφέρειες που διεκδικεί η Μόσχα, αξιώσεις που απέρριψε αμέσως το Κίεβο λέγοντας πως ισοδυναμούν με παράδοση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness