Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θυρανοίξια Ι. Ναών, επισκέψεις και δράσεις σε όλη την Φθιώτιδα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Συμεών

Τα Θυρανοίξια δύο Ιερών Παρεκκλησίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αυτές τις ημέρες της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Στις 16 Αυγούστου ανηφορίζοντας το παραδοσιακό μεγάλο μονοπάτι στο πανέμορφο Ροβολιάρι Δυτικής Φθιώτιδος τέλεσε τον αγιασμό των Θυρανοιξίων του ριζικά ανακαινισμένου Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Χαραλάμπους, χάρη στις συλλογικές και συγκινητικές προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των κατοίκων του υπέροχου αυτού ορεινού χωριού. Ο κ. Συμεών στη συνέχεια ευλόγησε και το πανηγύρι του χωριού στην γραφική και όμορφη πλατεία στην αυλή του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων.

Επίσης, στις 20 Αυγούστου ο κ. Συμεών τέλεσε τα θυρανοίξια ιδιωτικού Παρεκκλησίου εις τιμήν του Αγίου Γεωργίου στην πανέμορφη ενδοχώρα των ελαιώνων της λουτροπόλεως των Καμένων Βούρλων.

Τα επόμενα Θυρανοίξια Ιερού Ναού έχουν προγραμματιστεί από τον Σεβασμιώτατο για τις 30 Αυγούστου στην Υπάτη, όπου θα τελέσει τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ηρωδίωνος, ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα τελεστούν τα λαμπρά εγκαίνια του νεοδμήτου Ναού της Αγίας Ερμιόνης στην Βασιλική Στυλίδος.

Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφθηκε προεορτίως την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίας Μαρίνης Παρνασσού, για να ευχηθεί στην σεβαστή Καθηγουμένη, γερόντισσα Ελισσάβετ, για την πανήγυρη της Μονής στις 23 Αυγούστου.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 22 Αυγούστου. 

 

 

    

 

randomness