Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εξ... άρσεις!!!

Συζήτησαν για τα αγροτικά


#  Tι άλλο θα μπορούσαν να συζητήσουν ένας βουλευτής που έχει χρηματίσει και Δήμαρχος στο παρελθόν με έναν Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτός από θέματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής. Με τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Λαμιέων Γιώργο Ζήσιμο συναντήθηκε ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς και αυτά που συζήτησαν είναι εξόχως σημαντικά για τους αγρότες του Δήμου Λαμιέων.




Οι δύο άνδρες με αυτοδιοικητικό προσανατολισμό πάντα στις παρεμβάσεις τους συζήτησαν για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις ( Αγροτικές οδοποιίες ) που συγχρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό γεωργικό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης. Επίσης συζήτησαν το καυτό θέμα της λειψυδρίας που σύμφωνα με τον βουλευτή “επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη σε ό,τι αφορά το μέλλον των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής μας”.

Επίσης συμφώνησαν και για την δενδροφύτευση του ανατολικού χώρου του κάστρου της Λαμίας που κάηκε κατά την προπερυσινή πυρκαγιά.

Φυσικά για να μετουσιωθούν σε πράξεις όλα αυτά που συζητήθηκαν στη συνάντηση των δύο ανδρών, θα πρέπει να βρεθούν και κάποια χρήματα και αισθάνομαι ότι πάλι την πόρτα του Σταϊκούρα στο υπουργείο Υποδομών και του Σπανού στην Περιφέρεια θα χτυπήσουν, αφού χρήματα στο ταμείο του Δήμου δεν υπάρχουν όπως δηλώνει κάθε τόσο και λίγο η Δημοτική Αρχή.


Θερμό Φθινόπωρο με συνέδρια, εκλογές και δημοσκοπήσεις


@ Μετά από ένα θερμό καλοκαίρι μας περιμένει και ένα πολύ ζεστό Φθινόπωρο όσον αφορά τις εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο στο ΠΑΣΟΚ, συνέδριο στο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρηση ανασυγκρότησης στη Νέα Δημοκρατία για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των ευρωεκλογών. 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και οι πρώτες δημοσκοπήσεις του Φθινοπώρου για τη δυναμική των κομμάτων. Αν και δημοσκοπήσεις δεν γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, δημοσκόπος με μεγάλη πείρα, που είχε δει τις τάσεις που διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει πλέον δεύτερο κόμμα.

Αυτό γράφει η στήλη της Καθημερινής “Θεωρείο”, εκτιμώντας ότι ανεξάρτητα του ποιος θα βγει αρχηγός, η δυναμική των εξελίξεων φέρνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα.

Ο δημοσκόπος σημειώνει χαρακτηριστικά, γράφει η εφημερίδα, ότι το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στη δημοσιότητα μόνο για αρνητικούς λόγους και ότι η υπόθεση της πισίνας στις Σπέτσες, η υιοθεσία ενός σκύλου που δεν έγινε ποτέ και η λίστα γάμου για το ταξίδι του μέλιτος έχουν δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για τον Στέφανο Κασσελάκη που θα φανεί και στις μετρήσεις.


Η πρώτη μεγάλη έρευνα για το Επιμελητήριο Φθιώτιδας


@ Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία παίρνει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για να υποστηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις. Πραγματοποιεί την 1η μεγάλη έρευνα σχετικά με την διάχυση και απορρόφηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, τις ανάγκες χρηματοδότησης καθώς και για το επενδυτικό και οικονομικό κλίμα της ευρύτερης περιοχής. 




Κύριος στόχος είναι να καταγραφούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων γεγονός που θα βοηθήσει τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου να αναπτύξει αποτελεσματικότερα τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις του διεκδικώντας περισσότερα για την επιχειρηματική κοινότητα.

Την μεγάλη έρευνα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, επιμελείται ο διακεκριμένος φορέας “Eteron - Ινστιτούτο για την Κοινωνική Αλλαγή”, που έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα με το King’s College του Λονδίνου, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ΕΚΠΑ.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και το Ινστιτούτο Eteron.

#


Μπορεί να ενοχληθούν οι ζωόφιλοι αλλά δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς με την παρατήρηση του καθηγητή Δημήτρη Καλοδήμου ότι σε όποιο μέρος και να βρεθείς θα υπάρχει δίπλα σου ένα σκυλί που θα γαβγίζει ! 

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, σχολιάζει ο ίδιος και αυτό που ζητά απ όλους όσοι έχουν σκυλί είναι ότι οφείλουν να σέβονται τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους οι οποίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να ακούνε το γάβγισμα του σκυλιού τους !

 

 

    

 

Απόψεις

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣΣε σχέση με τα επίκαιρα θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, οι επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δε μπορεί παρά...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.